1.2.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Καρουσέλ και ..Λουκουμάδες στην πλατεία για την Υπαπαντή !

Αναμφισβήτητα ιδιαίτερος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Δήμος Καλαμάτας επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εορτή της Παναγίας Υπαπαντής για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.Σύμφωνα με το .kalamatajournal.gr έστησε ένα …ευλαβικό καρουσέλ και ένα πάγκο με λουκουμάδες στο Ηρώο της πόλης!... Η εικόνα της πλατείας 23ης Μαρτίου με το καρουσέλ και το λουκουματζίδικο χτυπάει άσχημα σε πολλούς, που σχολιάζουν ότι προσβάλλεται τόσο το Ηρώο της Καλαμάτας όσο και η ίδια η εορτή της Υπαπαντής.
Ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έβαλε εκεί το καρουσέλ και τον πάγκο με τους λουκουμάδες για να τονωθεί η κίνηση στα μαγαζιά του Ιστορικού Κέντρου…
«Ο σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε τα καταστήματα της περιοχής, να μαζευτούν μανούλες και παιδάκια», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως επεσήμανε ότι σιγά-σιγά τα επόμενα χρόνια το καρουσέλ θα μετακινηθεί στην πλατεία Όθωνος.
Σε ό,τι αφορά πάντως την κίνηση και την προσέλευση πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό για την προσκύνηση της εικόνας, αυτή είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Καλαμάτας και τη Μαρία Τομαρά, τόνισε ότι η κίνηση μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλη.
Από την άλλη σημείωσε ότι η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί σε απ’ ευθείας σύνδεση από την ΕΤ1, το Σάββατο, από τις εννέα μέχρι τις ένδεκα το πρωί.
Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου