30.1.13

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Μετά την παρέμβαση Εισαγγελέα για την ελλειπή συντήρηση των περιπολικών, έρχεται και η παρέμβαση  του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν τα ασθενοφόρα λόγω παλαιότητας.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα στο Τύπο και τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες τα οχήματα του ΕΚΑΒ είναι επικίνδυνα λόγω παλαιότητας και εμφανίζουν βλάβες πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολη την διακομιδή των ασθενών, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Φάκου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.
Όπως αναφέρουν καταγγελίες ένα στα τέσσερα οχήματα δεν λειτουργούν λόγω βλαβών, καθώς, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα που θα ερευνηθούν, κάθε ασθενοφόρο έχει διανύσει τουλάχιστον 600 με 700 χιλιάδες χιλιόμετρα και βρίσκεται σε λειτουργία ολόκληρο το 24ωρο.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι στο δυστύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στην Κρήτη με τους δύο νεκρούς εργαζόμενους στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν ότι οι επιβαίνοντας θα είχαν γλυτώσει αν το όχημα ήταν σε καλύτερη κατάσταση και είχαν αποκατασταθεί σοβαρές βλάβες που εμφάνιζε.
Η έρευνα θα διενεργηθεί από την Τροχαία Αττικής, η οποία έλαβε εντολή από την Εισαγγελέα να διενεργήσει τεχνικούς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη βλαβών αλλά και οι τρόποι αποκατάστασής τους.
Από την έρευνα θα διαπιστωθεί αν από τα οχήματα τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των μεταφερομένων προσώπων, αλλά και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου