27.1.13

Να πληρώνουν φόρο για την Εκκλησία μόνο οι Ορθόδοξοι (video)

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης,  στο περιθώριο του συνεδρίου “Εκκλησία και Αριστερά”, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε μια άποψη που σίγουρα θα συζητηθεί.
Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους κι αν δεν μπορεί να συμβεί αυτό θα πρέπει να πληρώνουν ειδικό φόρο αυτοί που δηλώνουν ότι είναι ορθόδοξοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το agioritikovima.gr.
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», τόνισε αρχικά ο κ. Κουράκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα  φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να μετατραπούν οι εκκλησίες και οι ενορίες σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», κατέληξε ο κ. Κουράκης.
Τ.Κουράκης: Να επιβληθεί φόρος υπέρ της... από Newscaster

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου