6.2.13

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ποιά ΣΤΑΡ ντύθηκε ...ΟΚΤΩ φορές Νύφη ;

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά οχτώ φορές ντύθηκε νύφη η θρυλική Ελίζαμπεθ Τέιλορ! Η ηθοποιός που βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ κατά τη διάρκεια της καριέρας της είχε μια θυελλώδη ζωή, γεμάτη πάθος, δόξα, έρωτες και… γάμους, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ του Χόλιγουντ.

Η Λιζ Τέιλορ παντρεύτηκε επτά συζύγους αλλά οκτώ φορές, αφού η μια δεν ήταν αρκετή για το θυελλώδη έρωτα της ζωής της με το Ρίτσαρντ Μπάρτον. Όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή της γιατί παντρεύτηκε τόσες φορές, απάντησε: «είμαι πολύ αφοσιωμένη σαν σύζυγος, πρέπει να είμαι για να έχω παντρευτεί τόσες φορές!».

Οι νυφικές της περιπέτειες ξεκινούν στην ηλικία των δεκαοχτώ που παντρεύεται τον Νίκι Χίλτον, μεγιστάνα της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων, το 1950. Ο πρώτος της γάμος καταλήγει σε διαζύγιο μετά από εννέα μήνες.

Το 1952 παντρεύεται τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της ηθοποιό Michael Wilding με τον οποίο έκανε δύο γιούς και έζησε μαζί του 5 χρόνια. Ένα μήνα μετά το διαζύγιό τους, η Λιζ Τέιλορ παντρεύεται τον παραγωγό ταινιών Michael Todd και αποκτά μαζί του μια κόρη. Στις 22 Μαρτίου του 1958 ο Todd βρίσκει τραγικό θάνατο όταν το ιδιωτικό του αεροπλάνο με το όνομα “Lucky Liz” συντρίβεται κατά τη διάρκεια πτήσης. Αυτός ήταν και ο μοναδικός γάμος της Τέιλορ που δεν κατέληξε σε διαζύγιο.

Ένα χρόνο αργότερα, η χήρα Λιζ Τέιλορ βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά του Eddie Fisher που υπήρξε ο καλύτερος φίλος του Todd. Η Λιζ ασπάζεται τον Ιουδαϊσμό και παντρεύονται το Μάη του 1959 και μένουν μαζί για πέντε χρόνια. Το 1963 στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα» η Λιζ Τέιλορ γνωρίζει τον Ρίτσαρντ Μπάρτον με τον οποίο πλέκουν ένα μυστικό ερωτικό ειδύλλιο που απασχολεί τον τύπο αλλά και το Βατικανό που το καταδικάζει αφού και οι δύο είναι παντρεμένοι.

Το 1964, η Λιζ και ο Ρίτσαρντ παντρεύονται και ο θυελλώδης γάμος τους είναι εμφανής στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ;» για την οποία η Λιζ κέρδισε το δεύτερο βραβείο Όσκαρ της καριέρας της. Μετά από δέκα χρόνια γάμου χωρίζουν για να ξαναπαντρευτούν μόλις 16 μήνες αργότερα και με τη δεύτερη απόπειρα να καταλήγει σε χωρισμό.

Το 1976 παντρεύεται τον Γερουσιαστή John Warner και μετά από τέσσερα χρόνια όχι και τόσο χαρούμενου έγγαμου βίου χωρίζουν με την Τέιλορ να μπαίνει στο Betty Ford Center με κατάθλιψη. Στο ίδιο κέντρο σε γνωρίζει τον τελευταίο σύζυγό της Larry Fortensky με τον οποίο έμεινε παντρεμένη από το 1991 μέχρι το 1996.

Το 2007, η Τέιλορ αρνήθηκε τις φήμες που υπήρχαν για ένατο γάμο με τον τότε σύντροφό της Jason Winters.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου