6.2.13

Σεισμός - «τέρας» και τσουνάμι ενός μέτρου στον Ειρηνικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ 6.6 ΚΑΙ 6.5 !!!
Iσχυρή σεισμική δόνηση 8 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των Νήσων Σολομώντος στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Τετάρτη στις 12:12 τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με το CNN τσουνάμι ύψους 90 εκατοστών έπληξε τα νησιά Σάντα Κρουζ στο Νότιο Ειρηνικό, χωρίς να μεταδίδει άλλες πληροφορίες.
Άλλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, επικαλούμενα πηγές της τοπικής αστυνομίας, σημειώνουν πως πολλά χωριά στα Νησιά του Σολομώντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό.
 Η προειδοποίηση από το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό αφορά στις Νήσους Σολομώντος, Βανουάτου, Ναούρου, Παπούα Νέα Γουινέα, Τουβαλού, Νέα Καληδονία, Κόσραε, Φίτζι, Κιριμπάτι, Γουόλις και Φουτούνα. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε μικρό εστιακό βάθος 5,8 χιλιομέτρων (3,6 μίλια) στην περιοχή των νήσων Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
 Το κέντρο προειδοποίησε ότι ο σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «καταστροφικό τσουνάμι» κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε και για άλλες χώρες του Νότιου Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδονησίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου