24.9.13

Ζούμε την εποχή των τεράτων…

Αν κάποιος θέλει να δει, σήμερα, τι γίνεται στην Ελλάδα, μπορεί να το δει μέσα από το μεγάλο Ιταλό φιλόσοφο και πολιτικό Αντόνιο Γκράμσι, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:
 "Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, στο μεσοδιάστημα εμφανίζονται ένα σωρό αρρωστημένες καταστάσεις… είναι η εποχή των τεράτων..."
Φυσικά ο Αντόνιο Γκράμσι δεν πρόφτασε να δει την κατάσταση της σημερινής Ελλάδας αφού πέθανε από τις κακουχίες το 1937 όταν το φασιστικό καθεστώς της τότε Ιταλίας τον καταδίκασε σε πολυετή φυλάκιση, τα λόγια του, όμως, ταιριάζουν απόλυτα στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.
Το παλιό πεθαίνει και είναι η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης και το νέο αδυνατεί να γεννηθεί. Έτσι, η Ελλάδα ζει αρρωστημένες καταστάσεις, όπως το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
Ας βοηθήσουμε όλοι να γεννηθεί σύντομα το καινούργιο πριν κυριαρχήσουν οι τερατογεννήσεις. Πάνω απ΄ όλα να καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι πρέπει να κλείσει άμεσα τη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης που κρύβεται, για να επιβιώσει, πίσω από τη φωτεινή πλευρά γιατί υπάρχει ευτυχώς και αυτή η πλευρά.
Να καταλάβουν οι εκφραστές της σκοτεινής πλευράς ότι δεν μπορούν να πείσουν το λαό ότι θα δώσουν λύση στα σημερινά αδιέξοδα…
Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου