28.9.13

Ραγδαία αλλαγή του Καιρού - Από την Τετάρτη έρχεται «χειμώνας»

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. 
Τη Δευτέρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, απο το απόγευμα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οπού τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
 Την Τρίτη  νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά αρχικά στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια και ανατολική νησιωτική χώρα. Εξασθένηση στα δυτικά από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια σε βορείους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.
 Την Τέταρτη στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οπου στην ανατολική νησιωτική χώρα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 με 7 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.
 Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός στην ανατολική και νοτιά χωρά θα χαρακτηρίζεται από νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες στις θαλασσιές και παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου