27.9.13

ΠΥΛΟΣ-ΕΝΤΑΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ -ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Ένταξη της Πράξης ¨Βελτίωση τοπικής οδού μεταξύ Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος¨ με κωδικό MIS 453357 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Δ.Ε.Π.Ι.Ν. της  Ε.Φ.Δ. Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με προϋπολογισμό 1.221.500,00 ευρώ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ιωάννης Μιχελάκης, υπέγραψε εχθές 26-09-2013 παρουσία του Δημάρχου Πύλου Νέστορος κ. Δημήτριου Καφαντάρη την απόφαση ένταξης της Πράξης ¨Βελτίωση τοπικής οδού μεταξύ Τ.Κ. Χανδρινού (οικ. Πλατανόβρυσης) με Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος¨ με κωδικό MIS 453357 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Δ.Ε.Π.Ι.Ν. της  Ε.Φ.Δ. Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με προϋπολογισμό 1.221.500,00 ευρώ.

Ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της περιοχής, αφού αποτελεί αναγκαιότητα εντάχθηκε από το Δήμο Πύλου Νέστορος σε πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. Η αναγκαιότητα του έργου συνίσταται  στο γεγονός ότι συνδέει δύο σημαντικούς οδικούς άξονες μεταξύ τους, την Ε.Ο.  Καλαμάτας –Πύλου με την επαρχιακή οδό Πύλου-Καλλιθέας-Λογγά –Άγιου Ανδρέα.
Το έργο αφορά σε εργασίες βελτίωσης κυρίως με ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού που συνδέει τον οικ. Πλατανόβρυσης της Τ.Κ. Χανδρινού με τον οικ. Άνω Αμπελοκήπων της Τ.Κ. Αμπελόκηπων Δήμου Πύλου Νέστορος. Η οδός διέρχεται εντός δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, έχει κυρίως επαρχιακή δευτερεύουσα κυκλοφορία και συνδέει δύο Τοπικές Κοινότητες, αναβαθμίζοντας και βελτιώνοντας την προσβασιμότητα μεταξύ των Τ.Κ. στο εσωτερικό του Δήμου.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, καθώς η υλοποίηση του ανωτέρω έργου  συμβάλει στην  αναβάθμιση  της προσβασιμότητας κατά συνέπεια και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης  Καφαντάρης ευχαριστεί δημόσια όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι βοήθησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ένταξη της πράξης στο  Ε.Σ.Π.Α.  Ιδιαιτέρως, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για την ευαισθητοποίηση και την άμεση προσωπική κινητοποίηση προς  την επιτυχή αυτή εξέλιξη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου