3.1.15

LIVE ΕΙΚΟΝΑ: Ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζει το νέο κόμμα

 Παρακολουθήστε ζωντανά την ίδρυση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου από την εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου το νέο κόμμα του, ονόματι Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ο κ. Παπανδρέου στην ανοιχτή, εκδήλωση-παρουσίαση, θα αναφερθεί, κυρίως στην ιδεολογική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος. Αναμένεται ότι έτσι θα απαντήσει και σε αιτιάσεις ότι προβαίνει στην ίδρυση κόμματος για προσωπικούς λόγους.
Όπως είπε θα ανακοινωθεί η ίδρυση ενός Κινήματος και όχι ενός ακόμα κόμματος. Και σε επίρρωση αυτού τόνισε ότι η ιδρυτική διακήρυξη, το κείμενο των πολιτικών θέσεων και το καταστατικό, θα τεθούν αμέσως σε διαβούλευση, Αυτό βέβαια, θα γίνει μετά τις εκλογές και, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, από τις 26 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, για διαδικαστικούς λόγους, προκειμένου, δηλαδή, να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, ένα κείμενο-περίληψη της Διακήρυξης υπογράφηκε από 200 άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν θα ανακοινωθούν αφού θα συμπληρωθούν από τα ονόματα όσων άλλων υπογράψουν και θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη.
Επιπλέον, αμέσως μετά την ανακοίνωση της διακήρυξης, την οποία θα παρουσιάσει το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου, θα ξεκινήσει μια διαδικασία υπογραφής της από πολίτες σε όλη την Ελλάδα, όπου θα γίνονται εκδηλώσεις του νέου κόμματος, ή στα γραφεία των ομάδων αυτοοργάνωσης (όπου υπάρχουν) και οι οποίες, όπως αναφέρθηκε έχουν ήδη κάνει την παρουσία τους σε όλους τους νομούς της χώρας. Στο ζήτημα αυτό θα επιστρατευτούν και τα ηλεκτρονικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να συγκεντρωθούν υπογραφές και διαδικτυακά.
Προηγήθηκε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την Παρασκευή, με την οποία εξήγησε την ανάγκη ίδρυσης του νέου κινήματος αλλά και τους στόχους του.
Σχετικά με το τι θα πράξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα ενταχθούν στο νέο κόμμα, αναφέρθηκε ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να χειριστεί εκείνος ή εκείνη το θέμα αυτό το οποίο είναι προσωπικό. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης βουλευτών, καθώς η Βουλή έχει διαλυθεί και το μόνο που απαιτείται δεοντολογικά και ηθικά είναι η παραίτηση από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη, πάντως, ο Φίλιππος Σαχινίδης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απέστειλε επιστολή στον Γραμματέα της Ν. Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία του γνωστοποιεί ότι παραιτείται από μέλος του Κινήματος, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης με δημόσια δήλωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από μέλος των κομματικών οργάνων που μετείχε (ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου) και βεβαίως από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αλλά και αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε με ειρωνεία στο νέο εγχείρημα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου