3.1.15

Ο «τρελός» στον οποίο η Google δίνει 500 εκατ. για να φτιάξει κάτι που κανείς δεν ξέρει τι είναι!

Πριν από δύο χρόνια, ανέβηκε στη σκηνή ενός συνεδρίου φορώντας στολή αστροναύτη, ενώ δεξιά και αριστερά του χοροπηδούσαν δύο τύποι ντυμένοι τέρατα.

Δεν ακούγεται σαν κάποιος στον οποίο θα εμπιστεύονταν εκατομμύρια δολάρια οι επενδυτές. Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν. Γιατί ο Ρόνι Αμποβιτζ ετοιμάζει για την Google κάτι πολύ σημαντικό. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει τι είναι.
Ο Αμερικανός κατάφερε να κινήσει το ενδιαφέρον της Google και κάποιων άλλων αξιοσέβαστων επενδυτών της Silicon Valley, που του εμπιστεύτηκαν εκατομμύρια δολάρια για να δουλέψει σε μία μυστική τεχνολογία, για την οποία ο ίδιος αρνείται να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία στη δημοσιότητα. Αλλωστε, ακόμη και σε εκείνη την περίεργη προαναφερόμενη εμφάνιση που είχε κάνει, δεν είχε πει τίποτα για την αξίας 2 δισεκατομμυρίων startup, την Magic Leap, που ίδρυσε και κατέχει τη θέση του CEO.
Ηταν στο TEDxTalk το Δεκέμβριο του 2012, όπου ο Αμποβιτζ κλήθηκε να μιλήσει τόσο για αυτή τη μυστηριώδη startup, όσο και ως συνιδρυτής εταιρείας κατασκευής ιατρικών ρομπότ. Τελικά, δεν είπε τίποτα. Οταν έφτασε η στιγμή της εμφάνισής του, δύο μαλλιαρά τέρατα ανέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν να χοροπηδούν υπό τους ήχους σάουντρακ από την «Οδύσσεια του Διαστήματος». Λίγα λεπτά αργότερα ανέβηκε και ο ίδιος στη σκηνή, φορώντας στολή αστροναύτη. «Μερικά αμήχανα βήματα για εμένα, ένα μαγικό άλμα (Magic Leap) για την ανθρωπότητα», είπε. Και το όνομα της εταιρείας ήταν το μοναδικό που βγήκε από το στόμα του για αυτό το θέμα.
Κι όμως, τον περασμένο Οκτώβριο, η Google και άλλοι επενδυτές αποφάσισαν να διαθέσουν 542 εκατομμύρια δολάρια για αυτή τη μυστηριώδη τεχνολογία πάνω στην οποία εργάζεται ο Αμποβιτζ. Είναι κάποιας μορφής «αυξημένη πραγματικότητα» -την αποκαλεί κινηματογραφική πραγματικότητα εκείνος- που θα δώσει πιο ρεαλιστική τρισδιάστατη εμπειρία από ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτός ο τομέας θεωρείται η επόμενη μεγάλη κατάκτηση στην τεχνολογία. Το Facebook έδωσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος στην Oculus, μία εταιρεία εικονικής πραγματικότητας που φτιάχνει το Oculus Rift αλλά η τεχνολογία του Magic Leap μπορεί να είναι ακόμη πιο ανεπτυγμένη από αυτό.
Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Google ήταν διατεθειμένη να δώσει τόσα εκατομμύρια σε κάποιον που ανέβηκε στη σκηνή συνεδρίου με δύο τέρατα και δεν είπε κουβέντα. Αυτοί που ξέρουν τον Αμποβιτζ, θεωρούν την εμφάνισή του απόλυτα φυσιολογική. «Είναι αστείος και πραγματικά περίεργος», είπε η αδερφή του, Μίντι, στο Business Insider. Οι γονείς τους, μετανάστες από το Ισραήλ, πάντα ενθάρρυναν τα παιδιά τους να κάνουν ό,τι θέλουν, όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό. Ο Ρόνι Αμποβιτζ το εφάρμοσε απόλυτα στη ζωή του. Και τώρα απομένει να φανεί αν χάρη στις παράδοξες μεθόδους του θα γίνει η νέα «χρυσή» επένδυση για την Google.


iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου