2.1.15

«Κίνημα αλλαγής» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου


«Κίνημα αλλαγής» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Πρεμιέρα σήμερα για το νέο κόμμα, «Κίνημα αλλαγής», που ιδρύει ο Γιώργος Παπανδρέου.  
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο, ενώ αύριο σε κεντρική εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ιδρυτική διακήρυξη.
Παρά τις προσπάθειες αρκετών ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μεταπείσουν τον πρώην πρωθυπουργό αυτός φαίνεται πως είναι ανένδοτος. Στενοί του συνεργάτες εκτιμούν ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου έχει μεγάλα περιθώρια να εξελιχθεί σε ρυθμιστή των επερχόμενων εκλογών αλλά και του νέου πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.
Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να εκτιμά, αυτός και οι συνεργάτες του, ότι αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ένα νέο κόμμα, προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει στο χώρο της κεντροαριστεράς και να δώσει πειστικές λύσεις στα προβλήματα της σκληρά δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.
Κανείς δε γνωρίζει ποιοι θα βρίσκονται στην ηγετική ομάδα της νέας κίνησης αν και υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ της κίνησης Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι ραγδαίες μετά και το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ η οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει για τις κινήσεις της.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2015 θα πρέπει να έχουν δηλωθεί τα ονόματα των κομμάτων και τα εμβλήματά τους στον Άρειο Πάγο και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2015 η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου