3.1.15

Επιασαν τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Ανάβυσσο Αττικής

Επιασαν τον Χριστόδουλο Ξηρό στην Ανάβυσσο ΑττικήςΣτα χέρια της αστυνομίας ο  Χριστόδουλος Ξηρός μετά από οργανωμένη, και υπό άκρα μυστικότητα, επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή του, η οποία επιτεύχθηκε σήμερα το μεσημέρι.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη» διέμενε σε σπίτι το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι αποτελούσε γιάφκα.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε δραπετεύσει μετά από άδεια που είχε πάρει από τη φυλακή, βγήκε στο σπίτι που το επιτηρούσαν οι αστυνομικοί το μεσημέρι και μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη αμέσως.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ όπως είπαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης ήταν μεταμφιεσμένος, με ξανθιά περούκα και είχε αφήσει μούσι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι το είχε ενοικιάσει ο ίδιος πριν από δύο μήνες, με ψεύτικα στοιχεία.
Πλέον οι αστυνομικοί ερευνούν το χώρο του σπιτιού για να διαπιστώσουν τι έχει μέσα, καθώς, επίσης, ποιοι άλλοι το χρησιμοποιούσαν.
Επίσης στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάνουν ένα αγώνα δρόμου για να βρουν τους ανθρώπους που έκρυβαν τον «Μανόλη» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Νοέμβρη» στο σπίτι της Αναβύσσου, ώστε να μην προλάβουν να εξαφανιστούν.
Ερευνούν, επίσης, εάν η ομάδα που έκρυβε τον Ξηρό ετοίμαζε, εν όψει εκλογών, κάποιο τρομοκρατικό κτύπημα.
Πως είχε δραπετεύσει
Ο Χριστόδουλος Ξηρός κηρύχθηκε δραπέτης στις 7 Ιανουαρίου 2014, αφού δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά από 7ήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό, η οποία ήταν η έβδομη άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές από τον Δεκέμβριο του 2012.

Από τις 5 Ιανουαρίου είχε χαθεί από το σπίτι των γονιών του στη Χαλκιδική και όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικπων, έφτασε στην Αθήνα με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανιψιός του. Κατέβηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και από τότε εξαφανίστηκε.
Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του, φορώντας ένα κόκκινο φούτερ και με φόντο φωτογραφίες το Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Τσε Γκεβάρα, και του Άρη Βελουχιώτη, προέβη σε διάγγελμα μίσους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου