" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

2.1.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αυτές είναι οι ζημιές από την ανεμοθύελλα !!!

Κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έκανε αυτοψία σε περιοχές με ελαιοκαλλιέργειες του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Οιχαλίας που επλήγησαν από την ανεμοθύελλα της 31ης -12-2014. Διαπιστώθηκαν τα εξής:
Τ.Κ. Θουρίας και Τ.Κ. Άνθειας καρπόπτωση άνω του 20%.
Τ.Κ. Αρφαρών αυξημένο ποσοστό καρπόπτωσης που φτάνει το 35% και σπάσιμο βραχιόνων ελαιοδένδρων.
Στην Τ.Κ. Σκάλας παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα με εκρίζωση εκατοντάδων ελαιοδένδρων και καρπόπτωση που φτάνει έως και 70% (το ύψος της ζημιάς μεταβάλλεται κατά τόπους αναλόγως της έκθεσης των ελαιοδένδρων στον άνεμο).
Στις Τ.Κ. Κατσαρού και Σιάμου και στην Δ.Ε. Ανδανίας παρατηρούνται μεγάλα ποσοστά καρπόπτωσης.
Καρπόπτωση παρατηρείται και στη Βαλύρα, καθώς και περιορισμένος αριθμός εκριζομένων δένδρων.
Ζημιές υπέστησαν και σταβλικές εγκαταστάσεις (σκεπές), καθώς και περιορισμένος αριθμός θερμοκηπίων (όσον αφορά στο υλικό καλύψεως – πλαστικό).
Εδόθηκαν εντολές, όπου δεν έχουν γίνει αναγγελίες στον ΕΛΓΑ, να γίνουν για ν’ ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των παραγωγών.
Περιοχές του Δήμου Οιχαλίας επισκέφθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη και διαπίστωσε και η ίδια το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Διαβεβαίωσε τους παραγωγούς που έχουν πληγεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ.
Όσον αφορά στην περιοχή της Τριφυλίας, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, παρόλη την ένταση των φαινομένων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου