31.12.14

Διαλύθηκε ο "αρραβώνας" ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

Της Νίκης Ζορμπά

Διαλύεται ως διαφαίνεται ο "αρραβώνας" της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ , όπως αποφασίστηκε κατά πληροφορίες, ομόφωνα στην πρωινή κοινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ.

Η εμπλοκή στις "διαπραγματεύσεις" για προεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ομιλία του Α. Τσίπρα στον Κεραμεικό, από όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖα διαμήνυσε ότι κανένα στέλεχος εκ μεταγραφής δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το capital, ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι για τη συνεργασία των δύο κομμάτων, ήταν στη δόμηση της μεταξύ τους συμμαχίας και τους όρους που έθεσε στον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Αγ. Κωνσταντίνου

1. Να διαλυθεί ως κόμμα και να διαχυθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2. Να δηλώσει "πίστη" στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ομόφωνο "όχι"

Η Αγ. Κωνσταντίνου αντέδρασε έντονα και στους δύο όρους. Αφενός από καιρό διαμηνύει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν διαπραγματεύεται την κομματική της αυτοτέλεια, ενώ αρνήθηκε να ενστερνιστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας προγραμματική διακήρυξη.

Τούτων δοθέντων, το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο προκειμένου να αποφασίσει την εκλογική του τακτική και ενδεχόμενες άλλες συνεργασίες.
 


Πηγή:www.capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου