22.9.19

Απασχολεί 22.000 εργαζομένους -Ένα βήμα πριν το «κανόνι» η Thomas Cook

Κρίσιμες ώρες βιώνει η βρετανική τουριστική εταιρεία Thomas Cook, η οποία αναζητάει αγωνιωδώς χρηματοδότες, προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση.
Το απαιτούμενο ποσό ανέρχεται περίπου στα 200 εκατομμύρια στερλίνες. Ωστόσο, πηγές του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP δήλωσαν ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να βρεθούν από ιδιώτες επενδυτές.
Ως εκ τούτου, τελευταία ελπίδα για την αποφυγή του «κανονιού», το οποίο αναμένεται να πλήξει σχεδόν 600.000 τουρίστες παγκοσμίως, είναι η κρατική στήριξη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και διοίκησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ωστόσο, δημοσίευμα της «The Times» θεωρεί απίθανη μία παρέμβαση εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση, το διοικητικό συμβούλιο της Thomas Cook θα συνεδριάσει την Κυριακή, προκειμένου να εξετάσει τις διαθέσιμες λύσεις, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών, οι οποίες απαιτούν άμεσα την καταβολή των 200 εκατ. στερλινών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thomas Cook απασχολεί 22.000 εργαζομένους σ’ όλον τον κόσμο, εκ των οποίων οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενδεχόμενη χρεοκοπία θα προκαλούσε σεισμό στον ευρωπαϊκό τουριστικό τομέα, καθώς η εταιρεία θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τον επαναπατρισμό 600.000 τουριστών.
Τον περασμένο μήνα, η Thomas Cook κατέληξε σε συμφωνία για τους βασικούς όρους ενός σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 900 εκατ. λιρών - με την κινεζική Fosun, η οποία είναι μέτοχος της εταιρίας, καθώς και με τις πιστώτριες τράπεζες.
Ωστόσο, τα χρήματα αυτά αποδείχθηκαν μη επαρκή για τη διάσωση του τουριστικού κολοσσού, καθώς απαιτούνται ακόμη 200 εκατ. προκειμένου να μην μπει λουκέτο σ’ ένα από τα αρχαιότερα τουριστικά γραφεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου