26.9.19

ΚΟΓΧΥΛΙ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Ένας ανεξερεύνητος παράδεισος αναδεικνύεται!

Ένας οικισμός που αν και παραμένει άγνωστος, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολιτιστικές και φυσιολατρικές αποδράσεις είναι το Κογχύλι στα βόρεια του Δήμου Μεσσήνης. 
Σε απόσταση αναπνοής από τα Ζερμπίσια είναι μια περιηγητική πρόταση που εύκολα μπορούν να ανταποκριθούν μικροί κα μεγάλοι. 
Πέρα από την πλούσια χλωρίδα που ξεδιπλώνεται αγκαλιάζοντας τον επισκέπτη (πουρνάρια, σφεντάμια, πλατάνια), τα αρχαιολογικά σπαράγματα φανερώνουν την ιστορική αξία της περιοχής. Τα τμήματα προϊστορικών τειχών, τα ερείπια μικρού κάστρου και τα κατάλοιπα από το αρχαίο λατομείο  υποδηλώνουν τη «συμμετοχή» της περιοχής αυτής στο μεγάλο αρχαιολογικό θησαυρό της Ελλάδας την Αρχαία Μεσσήνη. 
Σήμερα το Κογχύλι είναι άγνωστο, ωστόσο είναι μια ιδανική πρόταση για όσους επιζητούν την επαφή με την φύση και την ιστορία. Τα τρεχούμενα νερά στη βρύση που έκτισε ο Ιώαννης Νέζης τρέχουν αστείρευτα και συναντούν την «ροή» της ιστορίας του οικισμού μέσα στους αιώνες , προσφέροντας τη δροσιά τους στους επισκέπτες.
 Ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Άρης Μπαρκούρας από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» κατέγραψαν και ψηφιοποίησαν πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από το Κογχύλι και μέσα από το φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» το προώθησαν στο διαδίκτυο.
 Επίσης στην ιστοσελίδα www.kogxili.blogspot.com όσοι την επισκεφθούν θα βρουν ένα ενδιαφέρον «φωτορεπορτάζ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου