27.9.19

«Κόβεται» η υποχρεωτική προσευχή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην Πάτρα

Μετά από απόφαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, όπως αναφέρει δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης

Τέλος στην υποχρεωτική προσευχή στο δημοτικό βρεφοκομείο και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έβαλε η δημοτική αρχή της Πάτρας.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με ερώτησή του προς τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το thebest.gr, ο Χαράλαμπος Στανίτσας στην ερώτηση που υπέβαλε προς τον δήμαρχο ζητούσε να πληροφορηθεί «αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή» και «αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».
Η απάντηση του Κώστα Πελετίδη
Όπως αναφέρει ο κ. Στανίτσας «μετά από καταγγελίες πολλών γονέων και δασκάλων ότι δεν πραγματοποιείται προσευχή στο Βρεφοκομείο και στου Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, υπέβαλα ερώτηση στον Δήμαρχο, ως πρόεδρο του Βρεφοκομείου, κατά την χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ρώτησα : α) αν αληθεύει ότι κόπηκε η προσευχή και β) αν απαγορεύτηκε στις δασκάλες να κάνουν τον σταυρό τους».
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Στανίτσα, «ο Δήμαρχος απάντησε πως αληθεύει και το αιτιολόγησε ότι δεν ανήκουν όλα τα παιδάκια στην ίδια θρησκεία και ιδιωτικά ο καθείς μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει.»
«Ενημερωτικά, κατά την προηγούμενη θητεία Πελετίδη, η προσευχή γίνονταν κανονικά, ενώ ενδιαμέσως δεν έχει βγει καμία εγκύκλιος που να απαγορεύει την προσευχή. Όταν ο άνθρωπος αισθάνεται παντοδύναμος βγάζει τον πραγματικό εαυτό του», σχολιάζει ο κ. Στανίτσας.
Υπήρξαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής
Πηγές του Δήμου Πατρέων σημείωσαν στο thebest.gr ότι από πλευράς δημοτικής αρχής αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική η προσευχή μια και δεν έχουν όλα τα παιδιά το ίδιο θρήσκευμα.
Ανέφεραν ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες γονέων για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της προσευχής στο Βρεφοκομείο και πως στον κανονισμό του Βρεφοκομείου και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών δεν προβλέπεται η τέλεση της προσευχής, ως εκ τούτου ο Δήμαρχος Πατρέων ζήτησε την τήρηση του κανονισμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου