16.1.10

Α. Σαμαράς στον Κόσμο του Επενδυτή.


Δημιουργούμε ένα κόμμα που ξέρει τα προβλήματα του τόπου, δεν έχει δουλείες σε κανέναν, δεν έχει γραμμάτια από τα παρελθόν και χτίζει τις προοπτικές της δικής του διακυβέρνησης, με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα, δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή.
Για το θέμα της ενότητας στη ΝΔ και ειδικότερα για τη Ν. Μπακογιάννη αναφέρει ότι δεν τη βλέπω ως "ηττημένη" και δεν την θέλω σε "ακινησία". Τη θέλω δραστήρια, μαζί μας, στην πρώτη γραμμή. Για την οικονομία, τονίζει ότι χρειάζονται πολύ πιό δραστικές περικοπές στις σπατάλες, αναπτυξιακά μέτρα, και μεταρρυθμίσεις στη διάρθρωση των αγορών. Αν γίνουν αυτά η έξοδος από την κριση θα είναι ταχύτερη και ευκολότερη απ ό,τι φαντάζονται πολλοί...

Ερωτηθείς πόσο εθνικιστής είναι, απαντά μεταξύ άλλων: "όσο εθνικιστής μπορεί να είναι όποιος βιώνει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου του, χωρίς να υποτιμά τον πολιτισμό κσι την παράδοση άλλων λαών".
Αναφερόμενος στους χαρακτηριμούς "δεξιός" και "αριστερός", σημειώνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται απαξιωτικά λέγοντας "είναι πολιτικές ταυτότητες, δεν είναι κουσούρια ούτε αρετές".
Για το Κυπριακό επαναλαμβάνει τη θέση ότι αν το νέο σχέδιο είναι το ίδιο με το Σχέδιο Αναν, θα το στείλει στο καλάθι των αχρήστων ο ίδιος ο κυπριακός λαός.
Για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζει ότι προέχει η εφαρμογή από την Τουρκία των διμερών συμφωνιών που έχουμε κάνει για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.
Τέλος, για το μεταναστευτικό, τονίζει ότι πιστεύουμε σητν "πολιτιστική κοινότητα, όχι στην κοινότητα του αίματος" και θεωρεί ότι η καλύτερη ρύθμιση αντιστοιχεί στο γερμανικό μοντέλο οσον αφορά την πολιτογράφηση και την ιθαγένεια και στο γαλλικό, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και την εθνική ταυτότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου