12.1.10

Ερώτηση Νάντιας Γιαννακοπούλου για την Κατάσταση του οδικού δικτύου στην Ελαία


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Μεσσηνίας κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα,
«Απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου»
Το σημείο της εθνικής οδού Καλό Νερό – Πύργος στο ύψος της Ελαίας είναι από τα πλέον επικίνδυνα στο ούτως ή άλλως άσχημο οδικό δίκτυο της περιοχής. Οι στροφές είναι αρκετά απότομες και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Μόλις προχθές, βρήκε τραγικό θάνατο οδηγός μετά από δυστύχημα και αφού βγήκε από το δρόμο. Στο ίδιο, ακριβώς, σημείο μάλιστα έχουν βρει θάνατο ακόμη δύο άνθρωποι, ενώ έχουν γίνει σοβαρά τροχαία ατυχήματα...
Επιπλέον, τρομερά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο παραλιακό χωριό Ακρογιάλι του Δήμου Αβίας από κατολίσθηση παραλιακού δρόμου. Τα κύματα στο συγκεκριμένο σημείο υπέσκαψαν την άσφαλτο, ‘έφαγαν’ το υπόστρωμα του παραλιακού δρόμου και πλέον είναι θέμα χρόνου πότε θα υποχωρήσει το οδόστρωμα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι, αφού βαρέθηκαν να είναι «στο ίδιο έργο θεατές» ακόμη μία φορά και ζητούν πιο επιτακτικά τη λήψη μέτρων, που όχι μόνο θα επιτρέψουν την ελεύθερη κυκλοφορία μέσω της παραλίας, αλλά και θα αποτρέψουν την εμφάνιση των ίδιων προβλημάτων στο μέλλον.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι για τη βελτίωση των παραπάνω σημείων του οδικού δικτύου υπάρχουν μελέτες που ωστόσο παραμένουν στα συρτάρια καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για τα έργα που απαιτούνται.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο Υπουργός,
1.Σκοπεύει η πολιτεία να λάβει μέτρα, προκειμένου να βελτιωθούν τα κομμάτια αυτά του οδικού δικτύου;
2.Σκοπεύει να προχωρήσει στη χρηματοδότηση έργων συνολικής βελτίωσης του τοπικού οδικού δικτύου;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου