10.1.10

"Ο μετανάστης είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να τον σεβόμαστε" δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI


Ο Πάπας Βενέδικτος XVI δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια των κυριακάτικων προσευχών του Αγγέλου ότι "ο μετανάστης είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να σεβόμαστε"."Πρέπει να ξεκινήσουμε από την καρδιά του προβλήματος, πρέπει να ξεκινήσουμε από την έννοια του ανθρώπου" τόνισε ο Πάπας, αναφερόμενος στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στη νότια Ιταλία, στην περιοχή της Καλαβρίας.
"Ένας μετανάστης είναι ένας άνθρωπος που είναι διαφορετικός ως προς την καταγωγή του, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του αλλά είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να είναι σεβαστός και ο οποίος έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις" πρόσθεσε ο ποντίφικας. "Η βία δεν πρέπει ποτέ να είναι για κανέναν το μέσο επίλυσης των δυσκολιών. Καλώ όλους να κοιτάξετε το πρόσωπο του διπλανού σας και να ανακαλύψετε την ψυχή του, την ιστορία και τη ζωή του λέγοντας: είναι ένας άνθρωπος και ο Θεός τον αγαπάει όπως αγαπάει εμένα" δήλωσε ακόμη ο Πάπας.
Ο Πάπας Βενέδικτος XVI καταδίκασε ακόμη τη δολοφονία των έξι χριστιανών κοπτών στην Αίγυπτο, υποστηρίζοντας ότι η "βία κατά των χριστιανών σε ορισμένες χώρες αυξάνει την αγανάκτηση πολλών ανθρώπων".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου