4.5.10

Τσακίζονται μισθολογικά πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και τουλάχιστον 100.000 συνταξιούχοι.

Ολες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ακραία λιτότητα με συνεχείς αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και ΦΠΑ για 3 χρόνια!
Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι :
α) Οσοι λαμβάνουν μικτές συνολικές αποδοχές έως 3.000 ευρώ, θα παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 250 το Πάσχα και το καλοκαίρι και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα.
β) Οσοι έχουν βγεί στην σύνταξη αλλά δεν έχουν περάσει τα 60 χρόνια τότε ΔΕΝ θα λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρω δηλαδή τα δώρα των Χριστουγέννων του Πάσχα και επίδομα αδείας.
Από την ρύθμιση εξαιρούνται όσοι «βγαίνουν» αναγκαστικά στην σύνταξη λόγω αναπηρίας κ.λπ

γ) Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν υποβάλλει τους τελευταίους μήνες αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης και δεν υπερβαίνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους.
δ) Όσοι παίρνουν συνολική σύνταξη (μαζί με τα επικουρικά) από 1701 έως 2500 ευρώ τότε ΔΕΝ θα τους δίνεται ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρω αλλά θα δίνεται αναλογικά με την σύνταξη τους μέχρι το ποσό των 2.500 ευρω.
Δηλαδή, όποιος λαμβάνει σύνταξη έως:
1700 ευρω θα λαμβάνει επίδομα 800 ευρω ,
1800 ευρω θα λαμβάνει 700 ευρω
1900 ευρω θα λαμβάνει 600 ευρω
2000 ευρω θα λαμβάνει 500 ευρω
2100 ευρω θα λαμβάνει 400 ευρω
Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει :
Μείωση των επιδομάτων στο στενό δημόσιο τομέα και οι εν γένει αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά για τους λειτουργούς υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος μειώνονται κατά 8%.
Επίσης κατά 8% μειώνονται και τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Δημοκρατίας, των προέδρων της κυβέρνησης και της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών και των υφυπουργών.
Επίσης ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται έως την 31 Δεκεμβρίου 2010, δεν θίγονται από την παραμονή των υπαλλήλων στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Εξάλλου, αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης ενίσχυσης (επίδομα αλληλεγγύης). Ο χρόνος καταβολής του θα επανακαθοριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Αυξάνονται επίσης οι έμμεσοι φόροι, ενώ με το άρθρο 5 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης στα κέρδη των επιχειρήσεων, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Επιβάλλεται επίσης ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Δηλαδή ακριβαίνει η διαφήμιση στην τηλεόραση. Εκτακτη εισφορά θα επιβληθεί και στις επιχειρήσεις.
Όλες οι επιχειρήσεις (Ομόρυθμες, ετερόρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ) θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα) πάνω από 100.000 ευρώ ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ.
Αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων - Μεταφορά προϊόντων από τον χαμηλό ΦΠΑ στον υψηλό
Αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2011 και το 2012 και μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή από το 2011 όπως και ειδικών φόρων κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά) από το 2012 προβλέπει το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα μέτρα οικονομικής πολιτικής.
Ειδικότερα προβλέπεται ότι από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2011 θα εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα 400 εκατ. ευρώ και το 2012 επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.
Οσον αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα μη αλκολούχα ποτά προβλέπονται έσοδα το 2012, 300 εκατ. ευρώ ενώ από τις μετατάξεις αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά επιπλέον έσοδα ένα δισ. ευρώ το 2011 και 300 εκατ. ευρώ το 2012.
Η φοροεπιδρομή έρχεται παράλληλα με την επιδρομή στους μισθούς
Τα πάνω κάτω φέρνει η κυβέρνηση στην εργασία μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 735 ευρώ στα 520 καθαρά, προκαλώντας ασφυξία στα πορτοφόλια των ελλήνων πολιτών και σαν να μην έφτανε η φοροεπιδρομή, τα νέα εργασιακά μέτρα φέρνουν πογκρόμ απολύσεων.
Newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου