6.5.10

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τη Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του Μεγάρου Χορού, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Αντιδήμαρχος Γ. Σπίνος σε δηλώσεις τους σήμερα τόνισαν τα εξής:
α. Ποτέ δε κλήθηκαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για να διατυπώσουν τις απόψεις του Δήμου και να απαντήσουν στις κατηγορίες. Ο Δήμαρχος μάλιστα απουσίαζε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και αυτό ήταν γνωστό σε όλους…….
β. Το έργο άρχισε τον Απρίλιο του 2007, είναι αλήθεια με κάποια τυπικά προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνεται αυτή η Δημοτική Αρχή. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιούργησε κινδύνους απένταξης του έργου, αφού το 2007 ήταν κοντά στη λήξη των προθεσμιών του Γ΄ ΚΠΣ.
γ. Η Μ.Π.Ε υποβλήθηκε στη Νομαρχία μετά την έναρξη του έργου και αφού φυσικά είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
«Πήγαινε και Ερχόταν» από το Δήμο στη Νομαρχία χωρίς να δίνεται λύση, για ένα δημόσιο έργο, για ένα έργο ανάπτυξης και πολιτισμού που δε δημιούργησε κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.
δ. Στη συνάντηση Δημάρχου και Νομάρχη, ο Νομάρχης εξέφρασε την απόφασή του για επίλυση του προβλήματος με εντολή και με υπογραφή του κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, ώστε το έργο να ενταχθεί ως έργο γέφυρας στο ΕΣΠΑ.
ε. Ασφαλώς, υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα σοβαρά για το Μέγαρο Χορού, σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται η Μ.Π.Ε για την οποίαν τόσος ντόρος έγινε και τόση διάσταση δόθηκε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου