5.5.10

Απεργοι ΝΑΙ - Φονιάδες ΟΧΙ

Με τον πιο τραγικό τρόπο η χώρα μας έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, που μετέδωσαν έκτακτα δελτία και εκτενείς ανταποκρίσεις για τον θάνατο των τριών ανθρώπων και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες» αναφέρει το BBC και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα τεκταινόμενα, επισημαίνοντας πως εντός της εβδομάδας θα ψηφιστούν σκληρά οικονομικά μέτρα
«Αστυνομικές σειρήνες και μυρωδιά από δακρυγόνα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων εναντίον των αυστηρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης», μεταδίδει το CNN.
Στους τρεις θανάτους αναφέρεται και το γερμανικό «Der Spiegel», που επισημαίνει πως οι διαμαρτυρίες για τα μέτρα λιτότητας κλιμακώνονται και γράφει εκτενώς για τα επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας και τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, αλλά και την μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων.
«Χάος στην Αθήνα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ιταλική «Corrirere della Sera» που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τα επεισόδια.
Με τον τίτλο «η κατάσταση στην Ελλάδα ξεφεύγει», η «Le Figaro» αναφέρει «οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιθώριο διαδήλωσης 35.000 ατόμων κατά των μέτρων λιτότητας», περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου