" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

6.5.10

Καλλικράτης – Συμφωνούν για δήμο Φιλιατρών με έδρα τους ….Γαργαλιάνους

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά με αποκλειστικό θέμα τον Καλλικράτη. Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα ότι στην ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ κατέθεσε την πρόταση που είχε λάβει το Δημοτικό συμβούλιο "Αυτόνομος Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά". Πρόταση την οποία όπως διαπίστωσε δεν μπορεί να περάσει καθότι δεν πληρείται το κριτήριο των 12.000 κατοίκων. Ο Δήμαρχος κατέθεσε νέα πρόταση κάνοντας όπως είπε επιθετική πολιτική και η πρόταση που κατέθεσε ήταν σαφής:
Συνένωση Δήμου Φιλιατρών και Δήμου Γαργαλιάνων. Ονομα Δήμου: Δήμος Φιλιατρών. Εδρα Δήμου: Γαργαλιάνοι. Απο την αντιπολίτευση, η μείζονα μειοψηφία υποστήριξε την αρχική της πρόταση για Δήμο Τριφυλίας και να διεκδικήσουμε την έδρα. Απο την πλευρά της Ελάσσονας μειοψηφίας ο κος Σαπέρας υποστήριξε την θέση του για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών. Μετα από 3ωρη περίπου συνεδρίαση η απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν να ψηφιστεί η πρόταση του Κου Ξύγκα με 10 ψήφους έναντι 6 της πρότασης του Κου Σωτηρόπουλου. Η πρόταση του Κου Σαπέρα για αυτόνομο δήμο πήρε μόνο την ψήφο του κου Σαπέρα. Κατόπιν αυτής ο Κος Ξύγκας θα καταθέσει αύριο επίσημα την πρόταση του στον Δήμο Γαργαλιάνων. Πληροφορίες λένε ότι ο Κος Καλοφωλίας βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή και σήμερα το απόγευμα συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στους Γαργαλιάνους για να συζητηθεί η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών.
Πηγή: filiatranews

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου