3.5.10

Αντωνία Μπούζα στην Ρόδο – Είμαστε σε δυσμενή θέση μας πνίγουν τα χρέη

Η πρόεδρος της ΝΕΠΤ Αντωνία Μπούζα μιλώντας στον προσυνεδριακό διάλογο της ΝΔ για τον τουρισμό στην Ρόδο στην ομιλία της τόνισε τόνισε μεταξύ άλλων .
Οι έλληνες πολίτες βιώνουν αυτή την περίοδο , με τον πιο δραματικό τρόπο, την αναποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής σε όλες τις φάσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, με αποτέλεσμα τη γενίκευση της φτώχειας και την ανατροπή του δημόσιου-κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Τι να πρωτοθυμηθούμε άραγε για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης, αυτούς τους 6 δραματικούς μήνες για την Ελλάδα και τους Έλληνες?...
Οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας που εξ΄αρχής, καίτοι γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, δήλωνε πως χρήματα υπάρχουν και πως έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση , οδήγησαν τη Χώρα σε πρωτοφανές αδιέξοδο και στο μονόδροο του Δ.Ν.Τ.
Ακόμη και αυτές τις δύσκολες ώρες για τον Ελληνισμό, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τις βαριές τους ευθύνες , ψάχνοντας ενόχους και αλλοιώνοντας την αλήθεια.
Η πολυγλωσσία ιδίως στο εξωτερικό , οι αντιφάσεις, οι υπερβολές και οι εσκεμμένες ενέργειες προκειμένου να εμφανισθεί η προηγούμενη Κυβέρνηση ως αυτή που απέκρυπτε την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της Χώρας και αυτοί ως οι αιφνιδιασθέντες , δημιούργησαν στο διάστημα μόλις των 6 μηνών , ένα βρόχο στο λαιμό όλων των Ελλήνων, με ορατές πλέον συνέπειες στη ζωή μας.
Σήμερα στην πανέμορφη Ρόδο, μιλάμε για το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημά μας, τη βαριά βιομηχανία της Χώρας μας, τον τουρισμό, τη μοναδική σχεδόν αναπτυξιακή μας προοπτική, με συμβολή 18% στο ΑΕΠ και κυρίαρχο μοχλό της περιφερειακής ανάπτυξης, κυρίως σε περιοχές που υστερούν , σε άλλες παραγωγικές δυνατότητες και ιδιαίτερα σήμερα που η Ελληνική περιφέρεια πλήττεται από μεγάλη και διαρθρωτικής μορφής ανεργία.
Το ΠΑΣΟΚ αυτούς τους 6 μήνες και σ΄αυτόν τον ηγετικό τομέα της οικονομίας μας, εφαρμόζει τακτική που μας προβληματίζει. Δηλ. λόγια, υποτιθέμενες πρωτοβουλίες και δήθεν καινοτόμες ενέργειες, με εμφανή όμως την έλλειψη σχεδιασμού και οράματος, με δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν στην αρχή του έτους εξαιτίας της καθυστέρησης κατάθεσης του Π.Δ. που καθορίζει τις αρμοδιότητες της υφυπουργού Τουρισμού, της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργού και υφυπουργού, του συνενωμένου πλέον υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και την ολοφάνερη ένδεια σε ιδέες και έργα.
Ο πολιτιστικός πλούτος της Χώρας και τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, για τα οποία μόνο υπερηφάνεια νοιώθουμε ως Έλληνες , έφτασαν να γίνουν ακόμη και πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων, προκειμένου να πληγεί η Ν.Δ. και προσωπικά ο νέος μας πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς.
Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη , είμαστε σε δυσμενή θέση, με χρέη που πνίγουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης του τουριστικού μας προϊόντος και με λανθασμένες, πρόχειρες και πολλές φορές άκαιρες επιλογές προβολής.
Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της διαφημιστικής μας καμπάνιας , η οποία έγινε όπως-όπως, προκειμένου να εμφανίσουμε κάτι, η ασυνεννοησία, οι πειραματισμοί και η αφερέγγυα δημοσιοϋπαλληλική τακτική που ακολουθεί διαχρονικά ο Ε.Ο.Τ., έχουν δημιουργήσει χαοτική κατάσταση στο χώρο και δεν επιτρέπουν να διαμορφωθεί , ενιαία και αξιόπιστη τουριστική πολιτική.
Σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανιζόμαστε συνεχώς , με άλλη καμπάνια και διαφοροποίηση στο λογότυπο, ενώ όλοι γνωρίζουμε πόσο επικοινωνιακά λάθος είναι αυτό και χωρίς στην προσπάθεια προβολής μας, να αξιοποιούμε την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.
Η περιορισμένη και υποτονική παρουσία μας στις Σκανδιναβικές χώρες και η καθίζηση των δράσεων των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό , λόγω της προαναγγελθείσας κατάργησής τους, η οποία ακόμη δεν έχει γίνει, είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.
Αλλά και στο εσωτερικό της Χώρας, συνεχίζεται η ομηρία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και κατ΄επέκταση των πολιτών με τους οποίους έχουμε συνεργασθεί ως Νομ.Αυτοδιοικήσεις, διότι τα εγκριθέντα προγράμματα από τον ΕΟΤ των 2 τελευταίων ετών, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.
Παντού , διαπιστώνουμε λοιπόν , ολιγωρία, καθυστερήσεις και αφερεγγυότητα .
Σε αρκετά από όσα ανέφερα , έχουμε κι εμείς το μερίδιο ευθύνης μας και καλό θα είναι να μην κρύψουμε κάτω από το χαλί τα λάθη μας, αλλά να τα αποδεχτούμε, για να προχωρήσουμε πλέον στο δρόμο της νέας Ν.Δ. έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας.
Αναγκαία για περαιτέρω πορεία μας , στον τομέα του τουρισμού είναι η εκπόνηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, όπου πέραν των επιθυμητών στόχων, να επιτευχθεί η οικονομική ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων και η θεσμοθέτηση οικονομικών και ποιοτικών κριτηρίων για τον κοινωνικό τουρισμό ,εντός της Ε.Ε.
Ζητούμενο επίσης είναι, με διαρθρωτικές αλλαγές :
-Να εξελίξουμε το τουριστικό μας πρότυπο
-να στηρίξουμε την καινοτομία, την τεχνολογική αναβάθμιση και την υγιή επιχειρηματικότητα
-να προωθήσουμε την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη
-να προωθήσουμε πολιτικές μέσω κινήτρων για να εξαλείψουμε το φαινόμενο της εποχικότητας
-να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού
-να ενισχύσουμε την τουριστική εκπαίδευση ,για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εξελιγμένης τουριστικής αγοράς και των νέων προϊόντων
-να επιδοτήσουμε την εργασία στον τουριστικό κλάδο
-να προχωρήσουμε ταχύτατα στη βελτίωση και την ανάπτυξη στρατηγικών υποδομών ( μαρίνες κ.λ.π.)
-να προβούμε στη δημιουργία τμήματος ηλεκτρονικής διαφήμισης στο ΕΟΤ.
Ως παράταξη όμως ακόμη, πρέπει να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν, πως την αγωνία τους για το αύριο τη συμμεριζόμαστε και πως έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα αναζωογονήσουν και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.
Η νέα Ν.Δ. μέσω της δύναμης που της έδωσαν και της δίνουν οι πολίτες , με όρεξη για δουλειά, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα στο προσκήνιο, με εμπιστοσύνη στους νέους, στις γυναίκες και σε όσους ασπάζονται τις θέσεις της , με σχέδιο , διαφανείς και ξεκάθαρες πολιτικές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης , είμαι σίγουρη πως θα κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών, με όλους εμάς δίπλα σας κ.πρόεδρε , στο έντιμο και δύσκολο αγώνα που δίνετε.-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου