22.7.11

28 Δήμαρχοι δηλώνουν …..ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ –ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !!

Με κοινή τους επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, 28 δήμαρχοι της χώρας δηλώνουν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το αντίτιμο για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού.
Στην επιστολή τους, οι 28 δήμαρχοι της χώρας, όπως σημειώνει το "Βήμα", κάνουν γνωστό ότι με το από 19-5-2011 έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων...ζήτησε την άμεση εξόφλησης του οφειλόμενου 20% επί των εσόδων που πραγματοποιήθηκαν από την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας.
"Επειδή τα χρήματα που καταβάλλουμε κάθε χρόνο, προκειμένου οι παραλίες μας να είναι καθαρές προς χρήση των λουομένων (απομάκρυνση σκουπιδιών, μπάζων, φυκιών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των ακτών, πρόσληψη ναυαγοσωστών κλπ.) είναι πολλά και επειδή ήδη και φέτος, με την εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης" και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, η τακτική επιχορήγηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μειωθεί επιπλέον κατά 30% σε σχέση με πέρσι, σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να καταβάλλουμε το παραπάνω τέλος", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Οι 28 δήμαρχοι ζητούν να μην επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος για τη φετινή περίοδο και να μην προβούν οι αρμόδιες αρχές στην ανάκληση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού.
"Οι πολίτες - λουόμενοι αναγνωρίζουν μόνο τους δήμους ως υπεύθυνους για την καθαριότητα και την ομαλή λειτουργία των ακτών και αυτήν την περίοδο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές με υπέρογκο κόστος και σημαντικές δαπάνες για το σκοπό αυτό", καταλήγει η επιστολή των δημάρχων,.
Η επιστολή υπογράφεται από τους εξής δημάρχους:
ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΙΓΙΝΑΣ: ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ
ΑΛΙΜΟΥ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: ΤΖΑΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΡΩΠΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ: ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΥΙΖΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ
ΜΕΓΑΡΕΩΝ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ
ΠΟΡΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, αποφάσισε να κλείσει τις υπηρεσίες του Δήμου, οργανώνοντας διαμαρτυρία εργαζομένων και δημοτών στο υπουργείο Εσωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 21 Ιουλίου.
Αιτία αυτής της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
"Η Κυβέρνηση με την πολιτική του μνημονίου προσέδωσε ασφυκτικές διαστάσεις σ' όλα αυτά τα προβλήματα. Κόβοντας π.χ. πέρυσι 3,5 εκατομμύρια ευρώ από τις κρατικές επιχορηγήσεις για το δήμο και φέτος περισσότερα, δρομολογώντας το ξεπούλημα του Ελληνικού και της δημόσιας περιουσίας κ.λπ.", επισημαίνεται.news247.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου