21.7.11

Συναντήσεις Νάντιας Γιαννακοπούλου για φυλακές και περονόσπορο !

Η Νάντια σε Παπαϊωάννου, Πεταλωτή και Σκανδάμη για τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία
Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής για την εξέταση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων, την Τετάρτη 20/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα της δυνατότητας δημιουργίας σύγχρονου και ασφαλούς σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Σκανδάμη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Μεσσήνια βουλευτής ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την αποδοχή που έχει από μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κράτησης στη Μεσσηνία. Επίσης, τόνισε ότι το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, αφού τα δύο από τα τρία Πρωτοδικεία που απαρτίζουν το Εφετείο Καλαμάτας βρίσκονται στη Μεσσηνία κι έτσι θα επιτευχθεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση και ενίσχυσή του.
Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις της κας. Γιαννακοπούλου και θα εξετάσει το ζήτημα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προτάσεων, που είναι σε εξέλιξη, και σύμφωνα με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.
Η Νάντια με Σκανδαλίδη και Δριβελέγκα για τις ζημιές από περονόσπορο
Σε συνάντηση της κας. Γιαννακοπούλου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη και τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, την Πέμπτη 21/07/11, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έθεσε αναλυτικά το ζήτημα των εκτεταμένων ζημιών στην αμπελοκαλλιέργεια και τη σταφιδοκαλλιέργεια στο νομό Μεσσηνίας και γενικότερα στη χώρα, λόγω του περονόσπορου που ευνοήθηκε από τα καιρικά φαινόμενα.
Η κ. Γιαννακοπούλου ενημέρωσε την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στη Μεσσηνία σημειώθηκε εκτεταμένη καταστροφή στην παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, οινοστάφυλων και σταφίδας, με σοβαρές συνέπειες και στην παραγωγικότητα της επόμενης καλλιεργητικής περιόδου, καθώς και για την εξάπλωση του περονόσπορου.
Σε απάντηση των παραπάνω, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δριβελέγκας ενημέρωσε την κα. Γιαννακοπούλου ότι: « τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των περιοχών που έχουν πληγεί από περονόσπορο, όπως η Μεσσηνία, να υποβάλουν αίτημα σύστασης επιστημονικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες εξάπλωσης της ασθένειας προκειμένου το Υπουργείο να έχει εικόνα για τις ζημιές κατά περιοχή και στο σύνολό τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου