21.7.11

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά τα «Καναντέρ» έμειναν στην ….λίμνη !

Απειλεί κατοικημένη περιοχή !
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις πήρε η φωτιά που είχε τεθεί υπό έλεγχο το πρωί στα Ιωάννινα καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν την αναζωπύρωσή της και μάλιστα απείλησε σπίτια στα Κάτω Μάρμαρα όπου κάηκαν οι αυλές τους χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτά.
Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο «Καναντέρ» και δύο ελικόπτερα «Έρικσον» ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη κατά της φωτιάς με πολλά όμως προβλήματα. Ήδη σε δύο «Καναντέρ» καταγράφηκαν βλάβες και έχουν ακινητοποιηθεί στο κέντρο της λίμνης.
Τώρα η φωτιά συνεχίζει να απειλεί την κατοικημένη περιοχή των Κάτω Μαρμάρων, ενώ μικρά μέτωπα από αναζωπυρώσεις υπάρχουν, στο Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Ασβεστοχώρι, Μάρμαρα, Εργατικές Κατοικίες, Δουρούτη και Σταυράκι. Στην χωματερή της Δουρούτης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Σε πολλές περιοχές και κυρίως στο Σταυράκι, Κάτω Μάρμαρα και Νεοχωρόπουλο, πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους. Όλη η Πυροσβεστική δύναμη των Ιωαννίνων, ενισχυμένη και από γειτονικούς νομούς, συνεχίζει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου