13.7.11

40 χρόνια πίνουν νερό από σωλήνες Αμιάντου στον «Τέλλος Άγρας » !

Τι συμβαίνει; Πίνουμε νερό επικίνδυνο για την υγεία μας. « Παίζουν » με την δημόσια υγεία και …ουδείς συγκινείται !
Από ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Ο αμίαντος είναι μία ανόργανη σκόνη που χρησιμοποιήθηκε ευρέως πριν το 1980 στην οικοδομή και σε πολλά έργα . Το 1972 στην κατασκευή του Δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου «Τέλλος Άγρας » ο αγωγός που τοποθετήθηκε από τις πηγές του Παλαιού Λουτρού έως τις αποθήκες Μεταμόρφωσης μήκους περίπου 20 χιλ. είναι εξ΄ολοκλήρου από Αμίαντο . Από τα ταμεία των δήμων που υδρεύει όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν εκατομμύρια ευρώ αλλά κανένας αιρετός δεν έκανε το αυτονόητο να προχωρήσει στην αλλαγή του αγωγού όπως έχει συμβεί σε όλη την Χώρα .Αντίθετα όλοι έκρυβαν και κρύβουν το πρόβλημα λες και από αυτό το νερό δεν πίνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους .
Ας δούμε τις σοβαρές βλάβες που προκαλεί ο αμίαντος σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες και μελέτες που έχουν κάνει οι ειδικοί :
1. Αμιάντωση
Πρόκειται για οξεία διάμεση ίνωση. Υπάρχει προοδευτικώς εξελισσόμενη ίνωση, με δύσπνοια κυάνωση ή πληκτροδακτυλία (δάκτυλα χεριού σαν πλήκτρα τυμπάνου).
2. Καρκινώματα
Τα αναπτυσσόμενα από αμίαντο καρκινώματα εντοπίζονται στον πνεύμονα, στην κοιλιακή περιτοναϊκή κοιλότητα ή στον πλευρικό υπεζωκότα. Η περίοδος της έκθεσης μπορεί να είναι αρκετά βραχεία (λιγότερο από ένα δύο χρόνια) και να εντοπίζεται στο μακρινό παρελθόν (πάνω από είκοσι χρόνια).
Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την θέση της προσβολής και είναι δύσπνοια, βήχας, πόνος στις πλευρές, κοιλιακός πόνος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου