18.9.11

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Μαζικές απολύσεις στο δημόσιο- Νέες περικοπές μισθών, συντάξεων!

Βενιζέλος προς Πρωθυπουργό: "Γιώργο, δεν το σηκώνω μόνος μου, γύρνα πίσω" !!
Την λήψη πρόσθετων σκληρών μέτρων καλείται να αποφασίσει σήμερα κιόλας η κυβέρνηση, προκειμένου να πειστούν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί, ώστε να ανοίξουν τα ταμεία τους και να μας δώσουν την 6η δόση. Στη συνεδρίαση του Ecofin, χθες Σάββατο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα βρήκε σκούρα. Άκουσε τα αξ αμάξης από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και κυρίως από τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος απαίτησε άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων, αμφισβητώντας ευθέως τις προβλέψεις της κυβέρνησης που ανέφεραν ότι με την επιβολή του έκτακτου τέλους στα ακίνητα θα καλύψει τη μαύρη τρύπα στα έσοδα και θα κατορθώσει να κλείσει το 2011 με έλλειμα 7,5%. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δεν έπεισαν και ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με την αξίωση για άμεση συρρίκνωση του δημόσιου τομέα κατά 30%! Όπερ, σημαίνει δύο πράγματα:
Πρώτον, μαζικές απολύσεις από ΔΕΚΟ, αλλά και από το δημόσιο.
Δεύτερον, νέες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενώ στο τραπέζι πέφτει και η ιδέα μη καταβολής ενός μισθού!
Ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, τού μετέφερε το άσχημο κλίμα και τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων και ο κ. Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι στις ΗΠΑ και συγκαλεί σήμερα Κυριακή συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων για να ληφθούν οι αποφάσεις. Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα στην έκτακτη έκδοσή της, είπε στον Πρωθυπουργό: "Γιώργο, δεν το σηκώνω μόνος μου, γύρνα πίσω" (ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στο Λονδίνο, κατευθυνόμενος στις ΗΠΑ).
Παράλληλα είναι πολύ πιθανό να ζητήσει ακόμα και έκτακτο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, επιδώκοντας τη συανίνεση των άλλων κομμάτων και κυρίως της ΝΔ. Μάλιστα, προσανατολίζεται να απυεθύνει διάγγελμα στον Ελληνικό λαό και να ζητήσει από τις συνδιακλιστικές οργανώσεις να μην προχωρήσουν σε κινητοποίησεις κατά των μέτρων.
Πάντως, αργά τη νύχτα άρχισαν να κυκλοφορούν και πάλι σενάρια εκλογών, να δεν καταστεί δυνατόν να εξασφαλιστεί η συμφωνία της ΝΔ. Μάλιστα, για να αποφευχθούν οι εκλογές, πέφτει πάλι στο τραπέζι η ιδέα της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου