23.11.11

Ισόβια και πάλι στον Αναζίκο για τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε χθες, για μια ακόμη φορά, τον Κώστα Αναζίκο, το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, που κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ, από το τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2004. Η δίκη επαναλήφθηκε μετά από αίτηση αναίρεσης προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
Τον Σεπτέμβριο του 2004 στελέχη του υποκαταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος στην Καλαμάτα σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν με έκπληξη πως από το θησαυροφυλάκιο είχε κλαπεί το αστρονομικό ποσό των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ!
Σύμφωνα με την αστυνομία, το κόλπο τέθηκε σε εφαρμογή τη νύχτα της 1ης Οκτωβρίου, οπότε είχε υπηρεσία ο φύλακας Κώστας Σακκάς, ο οποίος άνοιξε την πόρτα ασφαλείας και επέτρεψε στον υπάλληλο Κώστα Αναζίκο να μπει στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, απ’ όπου αφαίρεσε τα χρήματα.
Επτά χρόνια μετά, τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ από τα 5,9 που είχαν κλαπεί αρχικά από την Τράπεζα της Ελλάδος παραμένουν άφαντα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου