26.11.11

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ της ΝΔ για τον Τουρισμό !

Σαμαράς: Αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού και ΦΠΑ στο 4,5% !!
Τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Τουρισμού ανάπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στις 12:30, στο εκθεσιακό κέντρο Expo Metropolitan, HALL 1, στον χώρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ο κ. Σαμαράς πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού ενώ ζήτησε την μείωση του ΦΠΑ στο 4,5% και την πλήρη άρση του καμποτάζ. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από τις θετικές επιδόσεις του 2011 που οφείλονται στη διεθνή συγκυρία. Δεν πρέπει να παραμείνουμε σε ευκαιριακή αντιμετώπιση της τουριστικής Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Σαμαράς. Χρειάζεται νέος στρατηγικός σχεδιασμός, με σαφή αναπτυξιακό προσανατολισμό, στόχους και συγκεκριμένα μέτρα υλοποίησης.
Τα μέτρα προτεραιότητες που θα υλοποιήσουν άμεσα αυτό τον μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό συνοψίζονται στον εξής «δεκάλογο»:
1. Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση. Και μάλιστα δίπλα και υπό την άμεση εποπτεία του Πρωθυπουργού.
2. Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
3. Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.
4. Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.
5. Πλήρης άρση του καμποτάζ.
6. Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.
7. Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
8. Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.
9. 'Αμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.
10. Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός.
Αποδοκιμασίες σε Χρυσοχοΐδη
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των ξενοδόχων όσο βρισκόταν στο βήμα ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενώ η αγανάκτησή τους κορυφώθηκε όταν αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, χρειάστηκε να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης για να κατευνάσει τους εξαγριωμένους ξενοδόχους. Όταν ο υπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, το λόγο πήρε ο κ. Τσακίρης, ο οποίος επισήμανε "Λυπάμαι, λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί είμαστε ο κλάδος της φιλοξενίας", για να συμπληρώσει σε έντονο ύφος "Αλλά υπάρχει αγανάκτιση, ο κόσμος είναι αγανακτισμένος".
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό το οποίο προβλέπει πλήρη άρση του καμποτάζ, ενώ πρόσθεσε ότι στα 500 εκατ. ευρώ, κονδύλια που προβλέπονται για τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα ενταχθούν και τουριστικές επιχειρήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου