14.11.11

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Ρεσιτάλ ποίησης και μουσικής !!

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι στην Κοινωφελής Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ, με θέμα: "ρεσιτάλ Ποίησης και Μουσικής"
Για την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, μίλησαν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Νίκος Μπασακίδης και η λογοτέχνις κα Λία Κόσσυβα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ!
Η Καλαμάτα υποδέχεται τον ποιητή Γιάννη Σκληβανιώτη και τον Μουσικοσυνθέτη Νίκο Πλατύραχο, οι οποίοι, σε μια βραδιά απαγγελίας και μουσικής, θα παρουσιάσουν έργα τους από την ποιητική συλλογή Jazz και τις μουσικές συνθέσεις Σεπτέμβρης και Ονειρογραφία.
Η εκδήλωση οργανώνεται από το Δήμο Καλαμάτας, την ΚΕ ΦΑΡΙΣ, τους Φίλους του Μεσσηνιακού Κόλπου και τους NaturAM.
Ως Δημοτική αρχή, είμαστε πάντα δίπλα σε εκδηλώσεις Τέχνης και Πολιτισμού, γιατί σε εποχές περίσκεψης όπως η σημερινή, η ποιότητα είναι το ζητούμενο και τέτοιες διεξόδους μπορεί να δώσει μόνο η Τέχνη.
Καλούνται οι συμπολίτες μας την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στο Πνευματικό να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
ΛΙΑ ΚΟΣΣΥΒΑ
Στα τρομοκρατικά πακέτα των οποίων είμαστε πειθήνιοι – δυστυχώς- αποδέκτες το βράδυ της Τετάρτης φιλοδοξούμε να λειτουργήσει ως αντίδοτο
Ποίηση και μουσική!
Γιατί και οι δύο ξεπλένουν τη σκόνη της καθημερινότητας
Γιατί η ποίηση είναι η διήγηση της ζωής που παλεύει να βρει λίγο φως
Γιατί η ποίηση αποπειράται να γεμίσει τα κενά του κατακερματισμένου κόσμου και να μας τον προσφέρει ολόκληρο
Ισχυρίζονται κάποιοι ο τι η εποχή μας είναι αντιποιητική
Δεν υπάρχουν ποιητικές και αντιποιητικές εποχές
Η τέχνη, η ποίηση αλλά και η μουσική παίρνει το μερτικό που της ανήκει από το πάθος κάθε εποχής
Σήμερα, στις συνθήκες της άκρατης βαρβαρότητας, της πνευματικής σκοτοδίνης και της σφαγής της λογικής η ανάγκη για ποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη
Ανάγκη, όχι μόνο για ένα συγκεκριμένο ποιητικό έργο, αλλά κυρίως– για μια ποιητική ανάγνωση της εποχής μας
Γιατί αυτό κάνει η ποίηση. Καταγράφει την πραγματικότητα, αναδεικνύει τους τρόπους υπέρβασής της και καταδεικνύει την αθωότητα, την αρετή και την ομορφιά της.
Πράττει τη θάλασσα να ίπταται και το στερέωμα να γειώνεται
Έχουμε ανάγκη από την ποίηση ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε
Είναι μια ανάγκη τόσο σημαντική όσο το καθημερινό μας ψωμί
Και οι ποιητές μας είναι απαραίτητοι!
Όχι για να μας διδάξουνε, αλλά για να μας ακούσουν, όχι για να μας δείξουν την αλήθεια, αλλά για να μας προσφέρουν το αληθινό ψέμα που θα οδηγήσει τα βήματά μας στην αλήθεια
Και ο Γιάννης Σκληβανιώτης που θα ανταμώσουμε την Τετάρτη είναι καλός ποιητής. Ξέρει να ακούει, δουλεύει ακατάπαυστα και παλεύει με τις λέξεις για να μας λέει αλήθειες μέσα από τα ποιητικά του ψέματα.
Και εκείνο που εν τέλει θέλει να μας μάθει με την ευτυχή σύμπραξη του ταλαντούχου μουσικοσυνθέτη Νίκου Πλατύραχου είναι να βλέπουμε το γλάρο όχι σαν λευκό πουλί αλλά σαν «πτήση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου