14.11.11

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: "Ο Θεός ποτέ δεν αφήνει ένα έθνος να χαθεί" (VIDEO)

«O λαός και η χώρα θα ξεπεράσουν την κρίση μόνον ενωμένοι» διαμήνυσε από την Καλαμάτα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ... «Υπάρχει ελπίδα και αυτή είναι η ενότητα» τόνισε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως τα «Ιερά συλλείτουργα των κληρικών - με αφορμές πανηγύρεις ή ονοματικές εορτές, δεν είναι τρόπος επίδειξης δυνάμεως ή Βυζαντινισμών, αλλά εκδήλωση της ενότητας η οποία είναι απαραίτητη παρά ποτέ».
Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Σύρου Δωρόθεος , Ιλίου Αθηναγόρας και ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος. Από νωρίς ο Ναός ήταν κατάμεστος από μεγάλο πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι στρατιωτικές και λοιπές Αρχές της περιοχής.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας προσέφερε οκτώ νέες υποτροφίες σε ισάριθμους νεοεισαχθέντες σε Α.Ε.Ι. φοιτητές της περιοχής, λέγοντας τους πως από εσάς, δεν περιμένουμε τίποτα άλλο εκτός από την πρόοδο Σας. Τα τραπεζικά βιβλιάρια προσέφεραν στους φοιτητές οι φιλοξενούμενοι Μητροπολίτες, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας , ο πρόεδρος των ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Ανδρέας Κανάκης ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού της Υπαπαντής Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτριος Μανιατάκης. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για την συνεισφορά τους στο ταμείου αρωγής απόρων Μεσσηνίων φοιτητών της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, τον Ναό της Υπαπαντής και το Μανιατάκειο ίδρυμα, ενώ ανέφερε πως το σύνολο των εισπράξεων των προσκηνυματικών Ναών της Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας και Παναγίας Ελεήστριας Κορώνης, κατατίθενται υπέρ των σκοπών του εν λόγω ταμείου.
Το Σάββατο, στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ναό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου πόλεως Καλαμάτας, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος και ομίλησε αναφερθείς στον Ιερό Χρυσόστομο και ευχηθείς στο Μητροπολίτη Χρυσόστομο, επαίνεσε την παρρησία με την οποία εκείνος εκφράζει την θέση ενός κληρικού και συνάμα πανεπιστημιακού καθηγητή και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκδηλώσεις που έγιναν πρότριτα στην μνήμη του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου του Α΄ του Δασκαλάκη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμηση του. Συγχαίροντας μάλιστα για την πρωτοβουλία του, τον διάδοχο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου τον Γ΄ ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό εκφράστηκε η ευγνωμοσύνη εκ μέρους όλων των ευρεγετηθέντων σε καιρούς δυσχειμέρους για την πατρίδα μας, προς τον μακαριστό ελεήμονα Επίσκοπο που προίκισε την Μεσσηνία με Ιδρύματα και έδωσε προοπτικές ζωής σε δεκάδες εμπεριστάτους. Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου Αθηναγόρας και Κηφισίας Κύριλλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου