7.11.11

Παπανδρέου- Σαμαράς:Μέσα σε μια εβδομάδα τα 'χασαν όλα !!

Ο ένας δεν είναι πια Πρωθυπουργός και ο άλλος δεν είναι πια αντιμνημονιακός !!
-Παπανδρέου- Σαμαράς:μέσα σε μια εβδομάδα τα 'χασαν όλα
- Ποιες απώλειες κατέγραψαν .
Η πίεση των Ευρωπαίων προκάλεσε τελικά πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Αφορμή για να εκδηλωθούν απροκάλυπτα οι πιέσεις των δανειστών και να λάβουν χαρακτηριστικά ανοιχτής και ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά θέματα της χώρας, αποτέλεσε η "γκάφα" του κ. Παπανδρέου να εξαγγείλει, την περασμένη Δευτέρα, δημοψήφισμα για την έγκριση της δανειακής σύμβασης.
Από εκείνη τη στιγμή και μέσα σε μια εβδομάδα ήλθαν τα πάνω-κάτω. Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Σαμαράς εξαναγκάτηκαν σε επιλογές που τους έθεσαν εκτός των στόχων τους.
Συγκεκριμένα:
Ο κ. Παπανδρέου εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Πρωθυπουργία δύο χρόνια μετά την εκλογική του νίκη και την ανάληψη των Πρωθυπουργικών καθηκόντων. Είναι η μοναδική απώλεια που είχε, αλλά μάλλον πολύ μεγάλη.
Ο κ. Σαμαράς εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση από την αντιμνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε και η οποία τον είχε βοηθήσει να βρίσκεται 7,5-8 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. από αντιμνημονιακός βρέθηκε να στηρίζει και να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που όχι απλά θα στηρίξει το μνημόνιο, αλλά θα πάρει και νέα σκληρά μέτρα.
 Η μετακίνησή του αυτή δεν ήταν η μοναδική:
**Από τον όρο που έβαζε οι εκλογές να γίνουν στις 4 Δεκεμβρίου, έφτασε να αποδεχθεί την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και προκήρυξη εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου.
* Από την απαίτησή του να παραιτηθεί άμεσα ο πρωθυπουργός και μετά να αρχίσει η συζήτηση για τη νέα κυβέρνηση, έφτασε να αποδεχθεί την συγκρότηση νέας κυβέρνησης χωρίς Πρωθυπουργό τον Παπανδρέου.
* Από την αρχική του θέση του η νέα μεταβατική κυβέρνηση να μην είναι πολιτική, έφτασε να συμφωνήσει να είναι πολιτική και να συμμετέχουν και στελέχη από τη Ν.Δ.
* Κέρδισε πάντως την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού, έστω κι αν αυτή δεν την προκάλεσε ο κ. Σαμαράς, αλλά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ή καλύτερα ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με την "γκάφα" για δημοψήφισμα. thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου