4.11.11

Αγαπάω την Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη έχει κανόνες !!

H Άγκελα Μέρκελ και εγώ δεν θέλαμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων, δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί !!
Στο θέμα της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με την ευκαιρία κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη γαλλική τηλεόραση μετά τη λήξη του G20 στις Κάννες.
Στο ερώτημα δημοσιογράφου εάν μετά το θέμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα μπορούμε σήμερα να πούμε ότι έληξε η κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: "Θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση για να σας πω ότι η κρίση τελείωσε.
Κάναμε μια επιλογή να πούμε την αλήθεια στους λαούς.
Κάνουμε το παν για να λήξει η κρίση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα.
Είχαμε το πρόβλημα της Ελλάδας, εργασθήκαμε μέρα νύχτα, ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνονταν λεπτό προς λεπτό, όπως ο ίδιος αυτό το καλοκαίρι τηλεφώνησε στην καγκελάριο Μέρκελ και σε μένα για να μας εξηγήσει το σχέδιο που ετοίμαζε για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επομένως σήμερα θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα.
Βρισκόμαστε σε ένα νέο κόσμο, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση είχαμε την οικονομική και τώρα την κρίση του χρέους".
Σε άλλο ερώτημα, ότι πολλά σχόλια έγιναν γύρω από τον τρόπο που Γερμανία και Γαλλία φέρθηκαν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπεριφορά που ορισμένοι θεώρησαν ως υποτιμητική και προκλητική έναντι του λαού, ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε: "Είμαστε σε δημοκρατία και ο πρώτος κανόνας στη δημοκρατία είναι να αποδεχόμαστε την κριτική.
Και είναι φυσικό να υπάρχουν κριτικές και εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τα κάναμε σωστά.
Αυτό που θελήσαμε να κάνουμε με την κ. Μέρκελ ήταν να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων.
Είμαστε οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης είναι φυσικό να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.
Τι περιμένει ο κόσμος από εμάς; Έχουμε ενεργό δράση, δεν είμαστε παρατηρητές για να κοιτάμε με απάθεια να καταστρέφονται από την κρίση χιλιάδες θέσεις εργασίας", είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου για τις συνομιλίες με τον Παπανδρέου ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε: "Του είπαμε χωρίς περιστροφές αυτά που πιστεύαμε, ότι ένα δημοψήφισμα χωρίς να ενημερώσει τους εταίρους του δεν ήταν σωστό, και εάν γινόταν ένα - γιατί είναι πάντα καλό να ερωτάται ο λαός- θα έπρεπε να τεθεί η πραγματική ερώτηση : Θέλετε να παραμείνετε στην Ευρώπη ή όχι.
Η Ευρώπη δίνει δικαιώματα αλλά απαιτεί και υποχρεώσεις.
Και εμείς δεν μπορούμε να πούμε στους Γερμανούς ή στους Γάλλους πολίτες, δανείστε χρήματα στην Ελλάδα αλλά η ελληνική κυβέρνηση μας λέει ότι οι κανονισμοί δεν είναι για αυτούς.
Είμαι ευτυχής που επανήλθε η λογική.
Αγαπάω την Ελλάδα όπως και την Ιταλία για οικογενειακούς λόγους, απαιτούνται όμως κανόνες.
Κάποια αυστηρότητα και κάποιοι κανόνες, διαφορετικά η Ευρώπη δεν λειτουργεί και εμείς θέλουμε την Ευρώπη να λειτουργήσει".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου