4.11.11

Δίκη εξπρές για άρνηση καταβολής διοδίων !!

Δίκη-εξπρές δρομολογείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που θα κρίνει τη συνταγματική βάση του νόμου Ρέππα, ο οποίος προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η μη πληρωμή διοδίων που συνεπάγεται και επιβολή προστίμου.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από προσφυγή του Δήμου Ωρωπού στο Διοικητικό Δικαστήριο και στο ΣτΕ. Αφορμή αποτέλεσε το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβλήθηκε στις 14 Μαρτίου 2011 από το Β' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής στον δήμαρχο του Ωρωπού, ο οποίος πέρασε τα διόδια Αφιδνών με αυτοκίνητο του δήμου χωρίς να πληρώσει το προβλεπόμενο αντίτιμο.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην προσφυγή, η νομοθετική ρύθμιση είναι δυσανάλογη ιδιαίτερα για τους κατοίκους «των παρακείμενων των σταθμών διοδίων οικισμών, οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές οδούς συνδέσεως με τα κέντρα των δήμων, των νομών και των περιφερειών, όπου οι οικισμοί αυτοί υπάγονται διοικητικώς».
Η νέα διάταξη, προστίθεται εκ μέρους του Δήμου Ωρωπού, απαγορεύει «την ελεύθερη κίνηση των ελλήνων πολιτών στους αυτοκινητοδρόμους, στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, στις οδούς, σήραγγες και γέφυρες όχι προς εξυπηρέτηση ενός δημοσίου συμφέροντος αλλά μόνον προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».
Τέλος, επισημαίνουν ότι ο σταθμός διοδίων στις Αφίδνες είναι παράνομος καθώς κατασκευάστηκε χωρίς να έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Το θέμα αυτό μάλιστα αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης στο ΣτΕ που έχει προσδιοριστεί για τις 23 Νοεμβρίου 2011, ημέρα κατά την οποία θα εκδικαστεί η αίτηση του δήμου κατά της κατασκευής του σταθμού των Αφιδνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου