4.11.11

Liberation: «Ελάτε στην θέση των Ελλήνων» !!

Η γαλλική Λιμπερασιόν καλεί τους αναγνώστες της να έρθουν στη «θέση» των Ελλήνων.
Στο άρθρο η εφημερίδα κάνει λόγο για ταπεινομένους Έλληνες που βλέπουν την χώρα τους να πλησιάζει στη χρεωκοπία.
Στην σημερινή της έκδοση με τίτλο «Η Ευρώπη έρμαιο», η «Λιμπερασιόν» γράφει, «Ελάτε στην θέση των Ελλήνων. Η χώρα τους χρεωκοπεί. Το γαλλογερμανικό δίδυμο κάλεσε τον πρωθυπουργό τους σαν λακέ στην G20... Αν θέλει δημοψήφισμα, το ερώτημα θα του υπαγορευτεί. Αν θέλει χρήματα πρέπει να υποταχθεί σε αυτούς που πλέον κυβερνούν... Η εναλλακτική; Το προτεκτοράτο, ή η ντροπή».
Στην συνέχεια σχολιάζεται πως «Κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί η ευρωπαϊκή κρίση. Αύριο μπορεί να αγγίξει την Ιταλία ή την Ισπανία, μεθαύριο την Γαλλία...Ποια από αυτές τις χώρες θα δεχόταν τέτοια αντιμετώπιση, τέτοια ταπείνωση».
Επίσης φιλοξενείται και ένα πορτρέτο του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο τον αποκαλεί «Γιωργάκη», καθώς έτσι αποκαλούν τον Παπανδρέου οι Έλληνες.
Στο άρθρο συμπεριλαμβάνεται και ένα μικρό γενεαλογικό δένδρο του πρωθυπουργού, αναφέροντας πως έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του, έναν «πολιτικό πρώτης γραμμής γραμμής της δεκαετίας του '60».
Τέλος αναφέρεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «κληρονόμος μίας μεγάλης πολιτικής δυναστείας, ο υιός του Ανδρέα Παπανδρέου-του πολύ χαρισματικού ηγέτη και ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε πρωθυπουργός επί περίπου 12 έτη- κατόρθωσε εν τέλει, μετά από δύο εκλογικές αποτυχίες το 2004 και το 2007 να κερδίσει τις εκλογές...».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου