4.11.11

Προς Ο.Βουδούρη - Το ανέκδοτο με το λύκο το ξέρεις !!

Θα ψηφίσω μία κυβέρνηση που δεν εμπιστεύομαι.....Δήλωσε στο Κανάλι των εκδοτών !!
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν την εμπιστεύεται ούτε εκείνη ούτε τον πρωθυπουργό.
Ακόμα και ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση δηλώνει πως είναι "παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας.
Ωστόσο, διευκρινίζει ο ίδιος ότι η διέξοδος από την κρίση επιβάλει σήμερα κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής. Η εναλλακτική επιλογή, δηλαδή η άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ εκκρεμούν ζωτικά θέματα για τη χώρα, εγκυμονεί υψηλό κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή μας πορεία. Είναι προφανές ότι με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε να οργανωθούν εκλογές χωρίς να δημιουργηθεί κίνδυνος στάσης πληρωμών και εξόδου μας από την ευρωζώνη.
Τυπικά η σημερινή διαδικασία παραμένει «ψήφος εμπιστοσύνης». Πολιτικά όμως, μετά και από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, δεν σημαίνει «εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση», αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη, χωρίς καμία καθυστέρηση, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και με νέο επικεφαλής, κοινής αποδοχής. Η σημερινή ψηφοφορία, όποια και να είναι η έκβασή της, κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης. Να ελπίσουμε ότι θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστούν οι θετικότερες δυνατόν εξελίξεις για την χώρα μας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου