14.1.12

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 3-1

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός, μετά το στραβοπάτημα με τη Δόξα Δράμας.
Με δύο γκολ του Κέβιν Μιραλάς (44΄, 67΄) οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν 3-1 του Λεβαδειακού, στο τρίτο χρονικά ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Κόρμπος στο 41΄, ενώ στο 65΄ είχε μειώσει για τον Λεβαδειακό ο Ναπολεόνι.
Με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, έκλεισε το πρώτο 10λεπτο.
Στο 8΄ η κεφαλιά του Μέλμπεργκ ανάγκασε τον Κυριακίδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στην αντεπίθεση τέσσερις παίκτες του Λεβαδειακού βγήκαν μπροστά, με τον Ναπολεόνι τελικό αποδέκτη, αλλά ο Μέγερι του...πήρε τη μπουκιά από το στόμα.
Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου με εξαιρετική αμυντική τακτική και αντεπιθέσεις-φωτιά προβλημάτισε ξανά τους "ερυθρόλευκους" στο 15΄, πάλι με το Ναπολεόνι να βγαίνει με καλές προϋποθέσεις απέναντι από τον Μέγερι, αλλά το πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού.
Στο 23΄ ο Ζαουί υποδείχθηκε κακώς σε θέση οφσάιντ ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ναπολεόνι.
Κι ενώ ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους όλα άλλαξαν.
Από το φάουλ του Ιμπαγάσα στο 41΄, στην προσπάθειά του ο Κόρμπος να απομακρύνει με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με το αυτογκόλ αυτό ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0.
Στο 44΄ από εξαιρετική μπαλιά του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος με πλασέ και με τη βοήθεια του ποδιού του Ιωάννου έκανε το 2-0.
Παρά το εις βάρος του σκορ ο Λεβαδειακός δεν τα παράτησε κι από την αρχή του δεύτερου μέρου προσπάθησε να πετύχει το γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Μετά από τη σπουδαία επέμβαση του Μέγερι στο σουτ του Φαβάλι στο 58΄, ήρθε το 2-1.
Ο Βασιλείου πάσαρε στον Ναπολεόνι κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα στο 65΄ να μειώσει για τους Βοιωτούς.
Δεν κράτησαν, όμως, για πολύ τα πανηγύρια για τους "πράσινους", καθώς στο 67΄ από σέντρα του Μανιάτη, ο Μιραλάς με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου) Κίτρινες: Μαχαίρας Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Μακούν (65΄ Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84΄ Γέστε), Φουστέρ, Ντιόγκο (70΄ Αμπντούν), Μιραλάς Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου, Ιωάννου, Μαχαίρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Σουμπίνιο (63΄ Βασιλείου), Κοιλιάρας (58΄ Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι


Σε αγώνες για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Ξάνθη 1-1
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας 2-0

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου