13.1.12

Οικονόμου -Μεγάλες Εφορίες ο στόχος μας

Οικονόμου σε Νάντια: «Στόχος είναι η δημιουργία μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ., επαρκώς στελεχωμένων, που θα εισπράττουν και θα εξυπηρετούν αποτελεσματικά»
Το παραπάνω κατέστησε σαφές ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Οικονόμου στην αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, δηλώνοντας την αντίδρασή της στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά.
Συγκεκριμένα, με αναφορά της προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 24/11/11, η κα. Γιαννακοπούλου ζητούσε την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά καταθέτοντας το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, καθώς και σειρά επιχειρημάτων.
Στην απάντηση του, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει ότι «στόχος της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών είναι η δημιουργία μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ., επαρκώς στελεχωμένων, που θα μπορούν να επιτυγχάνουν αποτελεσματικότερα στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και στην εξυπηρέτηση του πολίτη – φορολογούμενου». Με βάση τα παραπάνω, στο τριετές Εθνικό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής 2011 – 2013 προβλέπεται και η μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των Δ.Ο.Υ., με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός προσθέτει ότι με την εν λόγω μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των Δ.Ο.Υ. και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων. Με την αλλαγή στο χάρτη των Δ.Ο.Υ. και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, ο κ. Οικονόμου διατείνεται ότι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές Δ.Ο.Υ. θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες Δ.Ο.Υ. προκειμένου να εξασφαλισθεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.
Ο κ. Οικονόμου καταλήγει στην απάντησή του, δηλώνοντας ότι η λειτουργία ορισμένων Δ.Ο.Υ. μεταξύ των οποίων και η Δ.Ο.Υ. Μελιγαλά έχει ήδη ανασταλεί και η καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα της μεταφέρθηκε στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας. Σε περιπτώσεις που ορισμένα φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες και για όσα μόνο θέματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποδοχής και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ. θα ορίζουν κατά περιστάσεις υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο, που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο, για να εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες συναλλαγές, όπως διάθεση παραβόλων, παραλαβή κάποιων δηλώσεων που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να υποβληθούν μηχανογραφικά, εξυπηρέτηση λειτουργίας δικαστηρίων κλπ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου