12.1.12

Διαδοχικές συναντήσεις Καφαντάρη στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκε το διήμερο 10 και 11 Ιανουαρίου 2012 ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ Δημήτρης Π. Καφαντάρης, όπου είχε συναντήσεις με διάφορους Κυβερνητικούς Παράγοντες για σημαντικά θέματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Αναλυτικότερα, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκη Βορίδη, με τον οποίο συζήτησε σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης για το δρόμο Ριζόμυλος – Πύλος, Πύλος – Μεθώνη την οποία εκπονεί η εταιρεία Πλανητική Α.Ε.. Ακόμα ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό να δοθεί εντολή στον ΟΣΚ για την γρηγορότερη σύνταξη της μελέτης για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου της Κορώνης. Παράλληλα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ, κ. Ηρακλή Δρούλια στον οποίο δόθηκαν σχετικές κατευθύνσεις.
Ο κ. Καφαντάρης, κατόπιν συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Χριστοφιλοπούλου Εύη, με την οποία εκ νέου συζήτησε το θέμα της ανέγερσης του κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου της Κορώνης, αλλά και το σημαντικό θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Στην συνέχεια, ενημέρωσε την κ. Υφυπουργό για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο με τις αλλαγές που δρομολογούνται στην μεταφορά των μαθητών και τις προοπτικές για την εξεύρεση λύσης.
Στην συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Αλιβιζάτο Πέτρο. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προοπτική για την αξιοποίηση και περαιτέρω εκμετάλλευση της Μαρίνας της Πύλου, αλλά και οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς Δήμου για την ίδρυση υποβρύχιων μουσείων σε ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους, όπως της Μεθώνης και του Ναυαρίνου.
Επίσης, συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Μενδώνη Λίνα με την οποία συζήτησε για την ένταξη του έργου «Αποκατάσταση του κτηρίου κληροδοτήματος Ταρσουλή-Αξελού, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολιτιστικός εκθεσιακός χώρος, για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομίας και της μεσογειακής διατροφής». Στην πράξη: «Δημιουργία, συμπλήρωση και αναβάθμιση υποδομών για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης και ανάδειξης σημαντικών τουριστικών, πολιτιστικών και φυσικών πόρων μιας περιοχής» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 του ΕΠΑΝ ΙΙ. Ακόμα, την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του κτηρίου «Συγγρού» στο Μεσοχώρι και την Ίδρυση Υποβρυχίων Μουσείων σε ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους Μεθώνης – Ναβαρίνου. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α. του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του μεσαιωνικού υδραγωγείου Πύλου (οι καμάρες)»,καθώς επίσης, η μεταφορά του μουσείου της Πύλου στην αίθουσα Μαιζώνος και τη στέγαση της συλλογής του Rene Piaux στο κτήριο του Τσικλητήρα.
Τέλος, ο κ. Καφαντάρης συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, κα Σιμαντώνη και στελέχη του ανωτέρω ταμείου με θέμα την επισκευή του φωτισμού του Κάστρου της Μεθώνης που καταστράφηκε με την θεομηνία της 19ης Φεβρουαρίου 2011.
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ο κ. Καφαντάρης μαζί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη και άλλους Δημάρχους, θα έχουν συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Κουκουλόπουλο Πάρι για να συζητήσουν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου