14.1.12

ΝΕΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ - 3 νεκροί , 70 αγνοούμενοι - Video

Tρεις oi Ελληνες επιβάτες- 4.000 οι επιβαίνοντες !!
Τρεις νεκροί, και 13 τραυματίες ο επίσημος μέχρι τώρα απολογισμός. Για 70 αγνούμενους κάνουν λόγο ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Δύτες στην περιοχή για εντοπισμό των αγνοούμενων.
Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ανοικτά της Τοσκάνης, οπου προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, με περίπου 4.000 επιβαίνοντες.
Οπως είπε ο νομάρχης του Γκροσέτο, Τζιουζέπε Λινάρντι, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3 και σε 14 των τραυματιών, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.
Σύμφωνα με την «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», που επικαλείται πηγές τις ακτοφυλακής της Τοσκάνης, οι αγνοούμενοι από την βύθιση του πλοίου έχουν φτάσει τους εβδομήντα.
Η εφημερίδα Il Messangero γράφει ότι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι σοβαρά.
Μέλη των συνεργείων διάσωσης, κρατώντας τη λίστα των επιβαινόντων στο πλοίο, προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να διαπιστώσουν αν βρίσκονται στη στεριά.
Δύτες των ιταλών καραμπινιέρων και της ιταλικής ακτοφυλακής ελέγχουν το τμήμα του κρουαζιερόπλοιου ωστε να βρουν τυχόν εγκλωβισμένους.
Η προσάραξη του πλοίου, λίγο μετά το δείπνο, προκάλεσε σκηνές πανικού. «Ηταν μια πραγματική κόλαση και δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στην παροχή των πρώτων βοηθειών και κατά την φάση εγκατάλειψης του πλοίου» τονίζουν πολλοί από τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν στην ξηρά.
Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου ανακρίνεται από τις αρχές και η έρευνα θα κληθεί να εξακριβώσει για ποιο λόγο το πλοίο προσάραξε σε ύφαλο ανοικτά της νήσου Τζίλιο, από την στιγμή που η αρχική πορεία πλεύσης του Concordia ήταν εντελώς διαφορετική.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κυβερνήτης μπορεί να προσάραξε επίτηδες στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά του μικρού αυτού νησιού, για να αποφύγει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα.
«Πρόκειται για μια τραγωδία που σοκάρει, είμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων των θυμάτων» αναφέρει, σε ανακοινωθέν της η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί πρώτα απ' όλα, είναι αν το κύριο αίτιο της τραγωδίας είναι τεχνικής φύσεως ή αν πρόκειται για λάθος του κυβερνήτη.
Το πλοίο, που πραγματοποιούσε κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, προσάραξε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο νοτίως της Τοσκάνης.
Στο πλοίο επέβαιναν περίπου 1.000 Ιταλοί επιβάτες, σχεδόν 500 Αμερικανοί, 150 Γάλλοι, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία διευκρίνισε ότι το πλοίο μετέφερε 3.200 επιβάτες και περίπου 1.000 μέλη πληρώματος. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Σαβόνα για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και προγραμματισμένους σταθμούς σε Τσιβιταβέκια, Παλέρμο, Κάλιαρι, Πάλμα ντε Μαγιόρκα Βαρκελώνη, Μασσαλία.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στη Ρώμη, πριν παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία της μηχανής του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου