22.3.12

Επίσκεψη 40 μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Συνεχίζονται με πυκνό ρυθμό οι επισκέψεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων από το Νομό Μεσσηνίας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ και του Δημοτικού Ωδείου, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της οργανωτικά αποτελεσματικής συνεννόησης με τους κατά περίπτωση εκπαιδευτικούς.
Έτσι, αυτήν την εβδομάδα, την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 το πρωί, 40 παιδιά της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσσήνης, το οποίο διευθύνει η κα Ζωή Καλαμπόκη, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Θεοδώρα Παναγιωτοπούλου και Αικατερίνη Κολλινιάτη, ανέβηκαν χαμογελαστά τη μαρμάρινη σκάλα του Ωδείου για να ξεναγηθούν στην Αίθουσα Συναυλιών, αλλά και σε άλλους χώρους του μουσικού ιδρύματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως η αίθουσα των κρουστών οργάνων.
Η επίσκεψη αυτή προετοιμάστηκε μεθοδικά με τη φροντίδα της δασκάλας Μουσικής του συγκεκριμένου Σχολείου, κας Βέρας Στραβοπόδη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο για τις επισκέψεις Σχολείων από πλευράς Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, καθηγητή κλαρινέτου και θεωρητικών Σταύρου Βόλλαρη.
Τα παιδιά από τη Μεσσήνη, υποδέχθηκαν μαζί του και οι καθηγήτριες ή συνεργάτιδες του Δημοτικού Ωδείου Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου (κρουστά), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (φλάουτο) και Πηνελόπη Κοκορόγιαννη (τρομπόνι).
Οι νεαροί μαθητές άκουσαν για την ιστορία του Ωδείου, είδαν, άκουσαν και έμαθαν για πολλά μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο, δοκίμασαν να τα παίξουν και οι ίδιοι, έκαναν ερωτήσεις και παρατηρήσεις, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μικρά έργα που έπαιξαν οι καθηγητές και να έρθουν σε επαφή με τη Μουσική, στο πλαίσιο μιας πρωινής πολιτιστικής εκδρομής την πρώτη μέρα της Άνοιξης…
Πληροφορίες και συνεννόηση για επισκέψεις Σχολείων στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με επικοινωνία στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2721021881).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου