22.3.12

Ερευνητική ομάδα του ΝΕΟ στην Σαπιέντζα !!

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Πύλου Νέστορος με επιστημονικούς φορείς και με βάση τη θέληση της Δημοτικής Αρχής για την συμβολή σε εκπόνηση επιστημονικών εργασιών και ερευνών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου από Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα ,πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22-03-2012 επίσκεψη στη Νήσο Σαπιέντζα από επιστημονική-ερευνητική ομάδα.
Αποτελούμενη από τον Καθηγητή Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Ν. Ζαχαριά, την ερευνητική ομάδα του προγράμματος ΝΕΟ (Navarino Environmental Observatory) Καθηγήτρια K. Holmgren και τον Δρ. Ν. Καλυβίτη από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, επιστημονικά στελέχη του Δήμου Πύλου Νέστορος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Ορνιθολογικής εταιρείας.
Σκοπός της επίσκεψης αποτέλεσε η επιτόπια διερεύνηση της θέσης Σπαρτόλακκα για την ανάληψη σχετικών ερευνητικών δράσεων των συμμετασχόντων φορέων στο αμέσως προσεχές μέλλον. Η Σπαρτόλακκα βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού της Σαπιέντζας ανάμεσα στο πανέμορφο δάσος με τις κουμαριές, περιοχή που σε μια συνολική έκταση 24 εκταρίων έχει χαρακτηριστεί «Διατηρητέο μνημείο της φύσης», είναι ένα πλάτωμα με ιδιόμορφο πορτοκαλοκίτρινο πέτρωμα, αποτελεί μοναδικό χώρο απόθεσης στρωμάτων γύρεως για χιλιάδες χρόνια και πηγή πληροφοριών των επιστημόνων για την ηλικία του δάσους και της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου