23.3.12

Παρελάσεις με τον φόβο αποδοκιμασίας των επισήμων !!

«ΠΥΛΩΝΑ ηθικής στήριξης του ελλαδικού ελληνισμού, που αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στη λαίλαπα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και δοκιμάζει τους πολίτες της και ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους», χαρακτηρίζει τους Έλληνες του εξωτερικού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμα που τους απευθύνει με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
«Θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου για τη συστράτευσή σας, για τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», σημειώνει ο κ. Παπούλιας.
Στο μεταξύ, η διοργάνωση των παρελάσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και ο φόβος για ενδεχόμενες επιθέσεις κατά επισήμων έχουν οδηγήσει σε ενισχυμένη ετοιμότητα την ΕΛΑΣ. Ήδη, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προειδοποίησε χθες ότι την Κυριακή θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανάλογη με εκείνη που οργάνωσε την 28η Οκτωβρίου.
«Δεν θέλουμε να διαλύσουμε καμιά παρέλαση, απλώς θέλουμε να εκφραστεί η οργή προς τους “επίσημους”, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη νεολαία στη μετανάστευση. Θέλουμε να γίνει η παρέλαση παρουσία του λαού», δήλωσαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας σε συνέντευξη Τύπου.
Στη Σπάρτη ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος ζητεί με άρθρο του την απόσυρση της εξέδρας των επισήμων από τις παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, σημειώνοντας ότι «πολλοί έχουν ευθύνη για τη σημερινή δυσοίωνη κατάσταση. 
Στη συνείδηση του απλού πάσχοντα Έλληνα, την κορυφαία ευθύνη έχουν, δικαιολογημένα ως έναν βαθμό, οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας, προς τους οποίους εκφράζουν ευκαίρως-ακαίρως την αγανάκτησή τους».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου