21.4.12

Επίθεση κατά του Π. Ευθυμίου απο μέλη της Χρυσής Αυγής

Επίθεση από στελέχη της Χρυσής Αυγής δέχτηκε, σύμφωνα με καταγγελία του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Ευθυμίου, την οποία ειβεβαιώνει και η Αστυνομία, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής συνομιλούσε με πολίτες στην πλατεία, άτομα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν σε μικρή απόσταση μοιράζοντας φυλλάδια και προεκλογικό υλικό του κόμματός τους. Ακολούθως, τα μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν εναντίον του κ. Ευθυμίου με φραστικές επιθέσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Για την επίθεση ο κ. Ευθυμίου ενημέρωσε αμέσως τον Ευάγγελο Βενιζέλο. ην επίθεση καταδίκασε με δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της Χρυσής Αυγής επέλεξαν την 21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου», δήλωσε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης».

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα και να δημιουργήσουν ένα μέτωπο για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. «Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου