21.4.12

Γεννηματά: Δεν θέλουμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στη Βουλή

Έκκληση προς όλους τους πολίτες να καταδικάσουν τα έκτροπα αλλά και να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, απηύθυνε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Πέτρος Ευθυμίου στο Μαρούσι από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Αμαρουσίου, και ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, άκουσε υβριστικά συνθήματα από μέλη που όπως ο ίδιος κατήγγειλε ανήκουν στην Χρυσή Αυγή.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται στην σημειολογία της ημερομηνίας του περιστατικού, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την επιβολή της Χούντας της 21ης Απριλίου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η θρασύτητα της Χρυσής Αυγής ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.

Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου