19.4.12

Navarino Icons: Γεύση από γλυκό του κουταλιού... στην Ουάσινγκτον!

H Πρεσβεία της Ελλάδας μαζί με τα προϊόντα Navarino Icons και τα καταστήματα Dean & DeLuca ανέδειξαν την ελληνική και μεσσηνιακή γαστρονομία στην εκδήλωση
 «Διατροφή και προϊόντα του Ελληνικού Πάσχα» που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου.
 Η σειρά Navarino Icons από την Costa Navarino, καθώς και με τα γνωστά καταστήματα Dean & DeLuca, παρουσίασαν την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση στο πλαίσιο του προγράμματος της Πρεσβείας: «Υγεία, Διατροφή και Φυσική Κατάσταση».
 Η εκδήλωση άρχισε με αναφορές της Πρεσβευτή Σύμβουλου της Πρεσβείας, Δρα. Ζωή Κοσμίδου στις παραδόσεις του Ελληνικού Πάσχα με σκοπό να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι τον πλούτο της ελληνικών προϊόντων και τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα που συνδέονται με αυτή τη θρησκευτική περίοδο.
Παράλληλα έντονη έμφαση δόθηκε και στην σπουδαιότητα της ελληνικής υγιεινής διατροφής, η οποία αναδεικνύεται μέσα από τις πατροπαράδοτες συνήθειες των ημερών του Πάσχα, όπως αυτό γιορτάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η γνωστή συγγραφέας κα. Joan Nathan, η οποία έχει γράψει δέκα βιβλία μαγειρικής, αρθρογραφεί συχνά σε σημαντικά αμερικανικά ΜΜΕ και έχει βραβευθεί με το «Silver Spoon Award» από το περιοδικό Food Arts. τίμησε την εκδήλωση δίνοντας το παρόν.
 Η πλούσια παράδοση, η ιστορική κληρονομιά και η φύση της Μεσσηνίας έχουν εμπνεύσει τη σειρά Navarino Icons και παράλληλα μέσω αυτών, προάγονται ο πολιτισμός και οι γεύσεις της Μεσσηνίας! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά προϊόντατου τόπου τους, όπως παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, παστέλι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, μπισκότα λαδιού και χυλοπίτες.
 Η συγκεκριμένη σειρά αγροτικών προϊόντων διατίθεται αποκλειστικά στις Η.Π.Α. μέσω των γνωστών καταστημάτων Dean & DeLuca.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου