5.5.12

Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ανατολικής Μάνης !!

 
 «Φωτογραφίζουμε, βιντεοσκοπούμε, κινηματογραφούμε ιστορίες μεταναστών, ιστορίες ημεδαπών, τις ιστορίες μας, τις ανθρώπινες ψυχές»
«Pocket Cameras’ Project: A Workshop about knowing photography»


Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 1.13/10: «Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα» συνολικού προϋπολογισμού 200.000€ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους, στις 20 Απριλίου έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γυθείου, η εναρκτήρια εκδήλωση του σεμιναρίου φωτογραφίας που θα υλοποιηθεί στο Γύθειο υπό την επίβλεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Κουλουριανάκου Γεωργίου.
Το σεμινάριο φωτογραφίας διοργανώνεται παράλληλα με άλλες πέντε δράσεις οι οποίες υλοποιούνται από τους Δήμους Χαϊδαρίου, Τριπόλεως, Λαμίας, Ξάνθης και Πύλου-Νέστορος και θα διαρκέσει μέχρι και τέλος Μαΐου οπότε και με την ολοκλήρωση του θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφίας όπου θα προβληθεί το έργο των εκπαιδευομένων.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας με τίτλο «Baraka» (είναι μια αρχαία λέξη των Σούφι που μπορεί να μεταφραστεί, εν μέρει, ως «ευλογία»), η οποία ανέδειξε πτυχές του κόσμου όπως τον ξέρουμε, αλλά δεν τον γνωρίζουμε υπό το πρίσμα μιας φωτογραφικής ματιάς. Η ταινία μας βοήθησε να εστιάσουμε στην άλλη όψη των πραγμάτων που άλλοτε μας συγκινούν ή μας
εκπλήσσουν και άλλοτε πάλι μας προβληματίζουν ή μας ενθουσιάζουν.
Με την παρακολούθηση της ταινίας οι συμμετέχοντες απέδρασαν από την καθημερινότητά τους, ταξίδεψαν και συνειδητοποίησαν πως κάθε στιγμή της ζωής τους, της καθημερινότητάς τους, των απλών πραγμάτων θα μπορούσε να είναι και μια σπουδαία λήψη σε κάποιο φωτογραφικό φιλμ. Μετά την προβολή της ταινίας οι συμμετέχοντες σχολίασαν τις σκηνές που τους άγγιξαν περισσότερο και συζήτησαν για θέματα που τους απασχολούσαν με τους καθηγητές.
Ένα ταξίδι μόλις ξεκίνησε…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου